Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet am luat tepa ca girant ajutor va rog de mihai2333
am stat girant pt un cloeg de munca (eu si inca un tip)al meu insa firma sa inchis si el nu mai are de unde sa plateasca rata si mia venit executorul si ne pus pe amandoi giranti sa platim dupa el.Ce imi poate face executorul daca nu mai platesc ???Ce pot face sa imi dea bani inapoi pt ca nu are nimic creditorul e falid asa zice el ???pls ajutor  si seriozitate
Tags:
50
puncte
5993
vizualizari
13-04-2010 20:51:02
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
13-04-2010 20:53:57
Data:
te da in judecata si dupaia iti pune sechestru pe bunurile care le ai sau pe apartament fi atent ca e periculos sa nu ramai pe drumuri 
* ComentariuVoturi: 22 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-04-2010 21:37:31
Data:
imi pare rau pt tine ca sa ajuns in situatia asta insa situatia nu e prea roz pt tine. uite care sunt obligatiile girantului:

În cazul în care cel care a solicitat credit nu plăteşte, indiferent pentru ce motive, garantul are obligaţia de a plăti sumele pe care acesta le are de dat băncii.

Banca poate să solicite direct garantului efectuarea plăţii, fără a fi obligată să urmărească mai întâi pe împrumutat. Contractele de credit conţin clauze prin care garanţii renunţă la facilitatea acordată de legea de a cere băncii să urmărească mai întâi pe împrumutat.

Rambursarea unui credit bancar poate fi garantată de mai mulţi garanţi, caz în care aceştia răspund solidar pentru plata sumelor datorate. Banca poate solicita oricăruia dintre aceştia să plătească întreaga datorie a împrumutatului.

În cuprinsul contractelor de credit pot exista clauze conform cărora garanţii renunţă la beneficiul acordat de legea civilă conform căruia pot cere băncii să dividă suma de plată, urmărind pe fiecare pentru partea lui.

Aceste beneficii nu pot fi invocate, dacă garantul renunţă la ele. Majoritatea contractelor de garanţie sau clauzelor de fidejusiune din contractele de credit încheiate de bănci conţin renunţarea a garantului personal la cele două beneficii.

Într-o atare situaţie, banca are dreptul de a urmări direct pe garant pentru acoperirea întregii creanţe, fără a fi condiţionată de urmărirea prealabilă a debitorului.
nu stiu cat o sa te ajute aceste informatii dar cred ca ar fi bine sa consulti si un avocat(el te poate indruma cel mai bine)si poate ca va gasi si o cale legala sa iti recuperezi bani.eu nu pot decat sa iti urez bafta 
* Raspuns acceptatVoturi: 13 Voteaza

Comentariul lui:
13-04-2010 22:05:01
Data:
Puteti face eventual o contestatie la executare, depinde si de termenii contractului pe care l-ati semnat. Insa in principiu banca, conform contractului incheiat, va poate executa silit. Singura solutie este sa-l dati in judecata pe respectivul pentru a va recupera banii, dar asta numai dupa ce achitati datoria bancii. 
* ComentariuVoturi: 6 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-04-2010 23:07:18
Data:
«Datoria se stinge prin prescripţie după 3 ani»

Dreptul băncii de a obţine executarea silită a bunurilor garanţilor personali, pentru acoperirea sumelor neachitate de debitorul principal, se prescrie într-un termen de trei ani.

Termenul de prescripţie începe să curgă de la data la care se naşte dreptul de a cere executare silită. În cazul obligaţiilor cu scadenţe succesive, termenul de prescripţie se determină pentru fiecare dintre sume în funcţie de data scadenţei.

Garantul poate recupera banii

În principiu, garantul va putea pretinde debitorului suma plătită băncii, cheltuielile pe care garantul le-a făcut după ce a notificat debitorul principal de urmărirea începută de bancă, dobânzi la sumele plătite din ziua în care a notificat debitorul că a făcut plata, precum şi daune interese.
 
* ComentariuVoturi: 8 Voteaza

Comentariul lui:
14-04-2010 14:33:50
Data:
Frate... pe cine nu lasi sa moara...nu te lasa sa traiesti...
ai intrat in hora...acu tre sa joci...ca o faci pe barba ta!...
Bafta...si ajuta-ti colegul sa-si gaseasca de munca... nu ii da in cap si tu... ca daca se sinucide cum fac multi care ajung in situatii d-astea...ramai si cu datoria lui si cu cosntiinta sumbra si cu sechele pt familie...(a ta si a lui)...
 
* ComentariuVoturi: 51 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
07-05-2011 14:14:02
Data:
Daca imprumutul a fost girat cu bunuri mobile sau imobile, in cazul in care nu  platesti se va trece la executarea acestora. Daca este vorba numai despre garantarea girantilor atunci ti se va face porire pe veniturile de orice fel. Pentru a-ti recupera banii trebuie sa-l dai in judecata iar dupa o sentinta definitiva in urma unei delegari a unui executor  se va trece la identificarea bunurilor debitorului principal si executarea silita a acestora.
In cazul in care acesta dobandeste in viitor un loc de munca sau o sa aiba diverse creante ar fi bine sa urmaresti aspectul pentru a putea actiona cu poprire la teri pe care poate sa o faca un executor. 
* ComentariuVoturi: 6 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)