Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet rinita cronica de amaier
ce este rinita cronica ce tratament se aplica mai ales naturiste .
Tags:
5
puncte
7449
vizualizari
01-10-2010 20:13:24
Data intrebarii:
(5.00 - 1 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
01-10-2010 20:14:57
Data:
Definitie: Rinita este boala caracterizata prin inflamatia mucoasei nazale.


Cauze: Cauza majora a inflamatiei mucoasei nazale o constituie infectiile virotice si bacteriene la care se adauga actiunea nociva a frigului (exercitat in special asupra regiunii cefei si extremitatilor) . Cauzele determinante ale rinitei cronice atrofice sint necunoscute, dar se pare ca apare mai des la femei.


Factori de risc: Printre factorii favorizanti cei mai frecventi mentionam: -oboseala -subalimentatia -respirarea unui aer viciat cu gaze si pulberi toxice


Tipuri: In functie de evolutia bolii, se cunosc 2 forme de rinita: acuta si cronica. La rindul ei rinita cronica poate fi: -catarala (inflamatia, congestia mucoasei nazale) -hipertrofica (creste volumul mucoasei nazale ) -atrofica (scade volumul mucoasei nazale)


Simptome: -RINITA ACUTA, cunoscuta si sub numele de coriza acuta, apare mai frecvent primavara si toamna, modificarile specifice acestor anotimpuri fiind propice inflamatiei nasului. Boala incepe cu senzatia de infundare a nasului, usturime si uscaciune la nivelul nasului si gitului, stranuturi dese insotite de secretie nazala apoasa, abundenta , lacrimare, senzatia de infundare a urechilor. In zilele urmatoare secretia devine galbena-purulenta, diminuind pina la disparitie dupa o saptamina. Ca semne generale bolnavul prezinta dureri de cap, indispozitie, mici frisoane, stare subfebrila, lipsa poftei de mincare, insomnie.

-RINITA CRONICA CATARALA se manifesta prin senzatie de nas infundat si jena accentuata la respiratia pe nas, in special in pozitie culcat, scurgere nazala mucoasa sau mucopurulenta ce poate ajunge si in git dind o senzatie de corp strain. Bolnavul se mai plinge de scaderea mirosului, dureri de cap, oboseala, scaderea auzului, somn neodihnitor, inflamatii repetate faringiene, amigdaliene si bronsice.

RINITA CRONICA HIPERTROFICA se caracterizeaza printr-o degenerare a mucoasei nazale insotita de edem si polipi ( de tip edematos polipoid). Mucoasa nazala, in special la nivelul cornetelor (capul si coada mai ales a cornetului inferior) se ingroasa, devine edematoasa, albicioasa albastruie, neregulata, acoperind, obstruind fosele nazale. Bolnavul se plinge de uscaciunea gurii, are mirosul si auzul scazute, sforaie in somn, somnul este neodihnitor. La inceput, obstructia nazala apare la o singura nara, alternativ, in special in pozitie culcat (la nara situata dedesubt), apoi devine bilaterala si permanenta. -RINITA CRONICA ATROFICA cunoscuta si sub numele de ozena, se caracterizeaza prin atrofia nasului si prezenta de cruste nazale cu miros respingator. Crustele nazale de culoare galbena-verzuie rezulta din uscarea secretiei si prezinta un miros respingator ce provoaca repulsia celor din jur.


Diagnostic: Diagnosticul se bazeaza pe simptomatologia mentionata si pe examenul medical clinic, care pune in evidenta modificarile prezente la nivelul mucoasei nazale. Medicul de familie si medicul specialist ORL vor recomanda examene medicale suplimentare cind este cazul. In cazul unei infectii a cailor respiratorii superioare prin examenul sputei se vor depista microbii care cauzeaza boala. Daca se efectueaza antibiograma se vor putea cunoaste cu exactitate antibioticele la care microbii sunt rezistenti si respectiv sensibili, evitindu-se astfel folosirea inadecvata a antibioticelor. Tratamentul va fi tintit si va creste astfel eficacitatea lui.
Tratament: In cazul RINITEI ACUTE, tratamentul la inceput consta in instilarea in nas de picaturi de genul Rinofug (2-3 picaturi). Medicamentele antihistaminice (Romergan) se folosesc cu rezultale bune. In perioada de stare se instileaza in nas substante antiseptice si vasoconstrictoare (Fedrocaina, Rinofug), se fac instilatii cu alcool mentolat 4% (1 lingurita la 1 litru apa fierbinte). Vaporii se vor aspira pe nas 10 minute prin intermediul unui cornet aplicat deasupra vasului cu medicament. Instilatiiile se vor repeta de 2-3 ori pe zi. Tratamentul medicamentos general consta in antitermice (paracetamol, aspirina), vitamina C si Calciu. Se recomanda , de asemenea si bai calde la picioare. Odihna si repausul la pat sint foarte benefice.

In cazul RINITEI CRONICE CATARALE, tratamentul consta in instilatii nazale cu substante antiseptice (colargol, protargol) solutii uleioase sau Fedrocaina, Septazol cite 5-6 picaturi in fiecare nara, repetat de 3-4 ori pe zi. Inhalatiile sint de asemenea utile. Dupa inhalatii, bolnavul nu va parasi camera timp de aproximativ 20 de minute. Pentru cresterea rezistentei organismului se recomanda vitamine (A, B, C, D) preparate de calciu, fosfor, fier, alimentatie bogata in proteine (lapte, carne, oua), cu excluderea condimentelor. Se vor inlatura toate focarele infectioase din vecinatate (sinuzite, amigdalite) si cauzele de obstructie nazala (vegetatii adenoide, deviatiile de sept nazal). In cazul RINITEI CRONICE HIPERTROFICE, in afara de masurile amintite se repermeabilizeaza fosele nazale prin provocarea unor cicatrici retractile la nivelul cornetelor (prin galvanocauterizari, injectii cu substante sclerozante), iar la nevoie extirparea mucoasei nazale in exces (extirparea cozii de cornet hipertrofiate). In cazul RINITEI CRONICE ATROFICE, tratamentul consta in spalaturi nazale zilnice cu ser fiziologi caldut (la 1 litru de apa clocotita se pune o lingurita de sare de bucatarie, se lasa sa se raceasca si se toarna in pumn, aspirindu-se solutia pe nas) care inmoaie crustele si usureaza deslipirea lor. Se picura apoi in nas vitamina A uleioasa. Se mai pot face badijonari ale mucoase nazale cu untura de peste. Inhalatiile cu ape sulfuroase (Caciulata, Govora) sint si ele utile.

Ca tratament general se administreaza vitamine si calciu. Tratamentul chirurgical urmareste combaterea uscaciunii nazale prin devierea lacrimilor in meatul mijlociu nazal, sau a secretiei parotidiene in sinusul maxilar, precum si reducerea calibrului foselor nazale prin apropierea peretilor laterali ai foselor de septul nazal. Rezultatele sint in general satisfacatoare.
Preventie: In mod general, preventia urmareste cresterea capacitatii de apararea a organismului. Trebuie evitate starile excesive de oboseala, frigul, precum si respirarea unui aer poluat cu gaze sau pulberi toxice. Se vor rezolva la timp toate focarele infectioase din vecinatate (sinuzite, amigdalite) precum si cauzele de obstructie nazala (vegetatiile adenoide, deviatiile de sept). De asemenea, se vor trata corespunzator toate infectiile bacteriene si virale ale cailor respiratorii superioare, precum si a celor inferioare.

Guturaiul de fan

Odata cu aparitia polenului, se instaleaza si
rinita alergica: nasul incepe sa curga si mancarimea
devine de nesuportat. Persoanele care sufera de
aceasta afectiune produc prea multe histamine pentru a
se apara de polen: mucoasa este prea irigata cu sange,
se inflameaza si preseaza in nas apa din tesuturi.
Boala se manifesta ca un guturai, iar bronhiile se
ingusteaza atat de tare, incat pot aparea probleme
respiratorii.
Tratamentul: Ca prim ajutor temporar - se trage
apa rece pe o nara. Si, ceea ce lumea satului stia de
pe-atunci: ardeiul, painea integrala prajita,
castravetele, ridichile si painea de secara contin
foarte mult magneziu - fiind recomandate in cura
antirinita.
Efectul: Apa trasa pe nas dezumfla mucoasa si
elimina polenul, iar magneziul stopeaza producerea
histaminelor.



 
* Raspuns acceptatVoturi: 18 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
01-10-2010 20:18:32
Data:
sau vezi aici
http://www.myexpert.ro/intrebare/-22474.html
 
* ComentariuVoturi: 19 Voteaza

Comentariul lui:
01-10-2010 20:25:49
Data:
Gasesti o multime de detalii aici:
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare] 
* ComentariuVoturi: 19 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
01-10-2010 21:51:00
Data:
Deja ai ai primit raspunsuri.Parerea mea este sa consulti macar doi medici specialisti si sa dai o cautare pe internet inclusiv site-uri din strainatate daca doresti sa afli mai multe.Sunt remedii naturiste.Nu pot sa-ti recomand ca nu am incercat si nu sunt in domeniu,dar iti recomand sa apelezi la mai mai multi medici care iti vor spune si despre tratamente naturiste,dar si daca iti spun trebuie sa te informezi inainte de a incerca ceva.Iti urez sanatate si succes! 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza

Comentariul lui:
02-10-2010 08:51:46
Data:
Rinita cronica

Este vorba de o inflamatie recidivanta sau mai mult ori mai putin permanenta a foselor nazale. Originea sa poate fi alergica sau nu. - Rinita cronica nealergica nu are o cauza bine definita. Ea este favorizata de diversi factori: fragilizarea mucoasei prin rinite acute cu repetitie, tabagism, expunere la poluare aeriana, abuz de medicamente locale vasoconstrictoare.

[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]

Nu uita sa acozi punctele raspunsului favorit. 
* ComentariuVoturi: 21 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
06-10-2010 23:14:55
Data:
tot ce ai nevoie gasesti aici
aici ai definitia rinitei cronice
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
iar tratamente naturiste gasesti aici
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]

 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza

Comentariul lui:
23-01-2011 17:22:19
Data:
Salutare,

Daca nu ai dureri foarte mari poti incerca un remdiu naturist, iti pot recomanda urmatorul site : [link in curs de aprobare]
Daca vrei sa mergi pe medicamente poti incerca Avamys !

Salut! 
* ComentariuVoturi: 17 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)