Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Lazania de izajif
Stie careva o retete buna de lazania nu am facut niciodata .mutumesc
Tags:
5
puncte
15444
vizualizari
12-01-2010 16:36:19
Data intrebarii:
(5.00 - 3 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
12-01-2010 17:33:49
Data:


Ingrediente reteta lasagna:

16 foi de Lasagna
500 g carne tocata de vaca
100 ml sos spaghete
100 ml sos rosii
500 g mozzarela
1 pahar lapte sau 150-200 ml smantana
2 linguri parmezan ras
2 oua
2 lingurite oregano
2 lingurite busuioc
1 lingurita sare
4 catei usturoi
1/4 piper proaspat macinat
3 linguri ulei de masline

Modul de preparare a retetei:
Se pun foile de lasagna la fiert in apa cu sare sau se utilizeaza conform indicatiilor. Intre timp se pregateste sosul de carne pentru lasagna: se pune uleiul intr-o cratita si se caleste carnea tocata; se adauga sosul de spaghete, sucul de rosii si se mai tine pe foc 10 minute.
Se pregateste sosul alb pentru lasagna: se amesteca mozzarela su ouale, oregano si busuioc, laptele sau smantana, usturoiul pisat, sare si piper. Se foloseste un mixer pentru a se obtine un sos consistent.
Foile fierte de lasagna se scot din apa si se racesc (se pot utiliza si foi de lasagna care nu necesita fierbere). Se unge o tava, se aranjeaza un strat de foi lasagna pe fundul tavii astfel incat marginile foilor sa se suprapuna. Peste foile de lasagna se pune un strat de carne, apoi unul de sos alb de lasagna. Se adauga un strat de foi si se continua, avand grija ca sa finalizam lasagna cu un ultim strat de foi. Ultimul strat de foi se stropeste cu ulei de masline si se presara cu parmezan. Lasagna se da apoi la cuptor 40 - 50 minute la foc mediu (pana cand furculita intra usor in lasagna). 
* Raspuns acceptatVoturi: 22 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
12-01-2010 17:37:23
Data:
Multumesc am sa o fac reteta trebuie sa fie foarte buna 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
15-01-2010 21:51:08
Data:
Lasagna

Ingrediente:
600 g carne tocata amestec
300 ml bulion
verdeata tocata
2 cepe
sare, piper
1 pachet de foi de lasagne Monte Banato (am folosit eu)
50 g unt
100 g fainA
nucsoara
800 ml lapte
150 g cascaval ras
Preparare:
Pentru carne:
-calim cepele in putin ulei
-stingem cu bulion
-adaugam carnea si amestecam bine
-lasam carnea pe foc 10 minute
-adaugam sare,piper,verdeata

Pastele de lasagne trebuie fierte 10 minute in apa cu sare

Pentru sosul bechamel procedam asa:
-punem untul in oala la topit adaugam laptele. Cu o parte din lapte dizolvam faina si adaugam treptat sa nu se faca cocoloase. Adaugam verdeata si nucsoara.

Asamblare:
-punem un rand de foi
-punem sos alb
-carnea
-foi
-sos alb
-foi
-carne
-foi
-sos alb
-foi
-radem cascaval
-dam la cuptor 40 minute pana se rumeneste deasupra
Timp Preparare: 1 h 30 '
Complexitate: avansata

 
* ComentariuVoturi: 23 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)