Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Windows XP-HDD de victoras3
Am o intrebare:joaca vre-un rol in ce fel formatez discul C- NTFS sau FAT 32 ???
Ar putea aceasta sa ajute sau sa dauneze lucrului sistemei de operare???
As vrea un raspuns cit mai detaliat!Multumesc!
Tags:
5
puncte
1934
vizualizari
08-02-2011 19:40:18
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
08-02-2011 19:54:28
Data:
Exista trei tipuri de partitii puse la indemana utilizatorilor de sisteme de operare Windows, iar acestea sunt, in ordine cronologica, partitiile FAT16, FAT32 si NTFS. FAT este abrevierea pentru File Allocation Table (Tabela de alocare a fisierelor), iar NTFS desemneaza termenul NT File System (sistem de fisiere NT). Aceasta terminologie se refera la modul in care va fi pregatit spatiul de depozitare de pe unitatea numita hard-disk in vederea instalarii sistemului de operare.

Partitiile de tip FAT16 au o vechime considerabila, ele fiind folosite inca din 1981. In prezent, nu se renunta definitiv la ele deoarece sunt compatibile cu multe sisteme de operare si ofera un mediu de lucru adecvat pentru utilizatorii care nu pun mare accent pe depozitarea pe fisiere ci mai degraba sunt interesati de instalarea de multiple sisteme de operare pe calculatorul dansilor. FAT16 este deci o preferinta pentru utilizatorii avansati si nu se recomanda incepatorilor sa apeleze la FAT16, mai ales ca aceste partitii nu permit alocari de spatiu mai mari de 2GB.

FAT32 a reprezentat pasul urmator in administrarea partitiilor unui hard-disk si a fost introdus odata cu lansarea sistemului de operare Windows 95 Pachetul de Servicii 2. Pentru partitiile FAT32, inca larg folosite de catre utilizatorii din intreaga lume, este permisa o alocare a spatiului de maximum 20 GB, ceea ce mareste simtitor posibilitatile oferite catre utilizatorii obisnuiti. Se prefera inca acest tip de partitii deoarece este posibila si instalarea de sisteme de operare Windows multiple pe calculator si, de asemenea, accesul la sistemul de operare MS-DOS, inca iubit de multi pentru posibilitatile reale oferite catre utilizatori diversi.

Partitiile NTFS sunt cele care au preluat definitiv piata, odata cu introducerea sistemului de operare Windows XP si sunt larg utilizate de catre cei mai multi utilizatori datorita elementelor de siguranta suplimentare oferite, usurintei in instalare si spatiului generos pus la dispozitia fiecarei noi partitii. Dezavantajul acestor tip de partitii este lipsa lor de compatibilitate cu alte sisteme de operare, lucru pe care multi specialisti in calculatoare il acuza in mod frecvent, ei fiind nevoiti sa instaleze programe speciale pentru a putea citi partitiile NTFS sau fortati sa foloseasca simultan mai multe calculatoare din aceasta cauza.

Pentru cei mai multi dintre noi, care avem instalat un sistem de operare de la Windows 2000 in sus, partitiile NTFS sunt calduros recomandate si ne vor permite sa avem acces la aproape intreaga gama de aplicatii Windows cunoscute in prezent. Cei care, insa, au nostalgia mai vechilor sisteme de operare MS-DOS si Windows 9X pot apela la partitionarea mixta cu partitii FAT32 si NTFS sau pot incerca sa isi partitioneze intregul dispozitiv HDD cu partitii FAT32 de 20GB. Este insa o operatiune consumatoare de timp, mai ales atunci cand se discuta despre hard-disk-uri de mare capacitate. Totusi acest lucru va permite instalarea a cel putin 2 sisteme de operare precum si un acces mai larg catre aplicatii PC de mare varietate.

La partitionarea hard-disk-ului este nevoie de maxima atentie in alegerea tipului de partitie preferat deoarece aceasta operatiune se face foarte rar si este vitala pentru functionarea impecabila a sistemului de operare. Graba este acum inamicul numarul unu si, chiar daca se poate pierde timp pretios cu indeplinirea acestei operatiuni, este mai bine sa se faca mici sacrificii decat sa se revina in scurta vreme la indeplinirea aceleiasi operatiuni din cauza realizarii incorecte a partitionarii intregului HDD.  
* Raspuns acceptatVoturi: 15 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
08-02-2011 19:58:44
Data:
Iti raspund de doua ori pentru ca ai vrut un raspuns mai amplu. Partitia NTFS are cateava avantaje:
        Capacitatea de a recupera automat după anumite erori legate de disc, ceea ce FAT32 nu poate realiza.
         Suport îmbunătățit pentru hard diskuri mai mari.
         Securitate mai bună, deoarece aveți posibilitatea să utilizați permisiuni și criptare pentru a restricționa accesul la anumite fișiere numai la utilizatorii autorizați.
         Posibilitatea de transfer, mai rapida, a unor fisiere cu capacitate mai mare.
 
* ComentariuVoturi: 15 Voteaza

Comentariul lui:
09-02-2011 09:26:43
Data:
salontanul   Iti multumesc mult!Un raspuns complet,ms mai ajutat in neclaritatile mele! 
* Comentariul autorului

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)