Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Aliment-medicament de altrui5t
Polenul
- este un aliment-medicament. Ce alte asemenea alimente recomandati?
Polenul are un rol tonifiant, dar nu trebuie consumat in doze exagerate. Efectul se obtine uneori surprinzator de rapid. El ajuta in anemii si oamenilor cu o rezistenta slaba la infectii, bolnavului cu artroza vertebrala. Un alt rol este acela de dezintoxicare generala a organismului. Polenul ajuta la reglarea unor functii intestinale.
Persoanele in virsta si harnicutii (cei surmenati intelectual sau fizic) si femeile insarcinate vor avea numai beneficii de pe urma curei cu polen. Ea va incepe cu o lingurita, timp de 15 zile, marindu-se doza pina la o lingura. Pentru cei constipati va fi un adevarat laxativ, insa ceilalti vor micsora doza. Doza pentru copiii sub 10 ani va fi de o jumatate de lingurita, in fiecare dimineata, timp de 1 luna sau 2.
Tags:
5
puncte
6399
vizualizari
30-05-2006 20:46:56
Data intrebarii:
(5.00 - 5 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
09-06-2006 10:29:14
Data:
Usturoiul si ceapa

Natura ne-a pus la īndemānă două legume īncărcate cu vitamine care deţin recordul binefacerii: usturoiul si ceapa.

Proprietăţile nutritive ale usturoiului şi cepei sunt marcate īn special de prezenţa unor importante cantităţi de vitamine, mai ales A, B1, B2, C şi a unor substanţe minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu.

Documente dintre cele mai vechi amintesc de efectele terapeutice ale usturoiului.  De exemplu constructorii de piramide din Egiptul Antic consumau usturoi, ceapă şi ridichii pentru prevenirea bolilor contagioase.  De asemenea , legiunile romane foloseau cantităţi īnsemnate de usturoi īn alimentaţie.  Īn acele vremuri usturoiul era recomandat pentru tratarea a peste 60 de boli.  Medicina populară recomandă usturoiul mai ales īn cazuri de hipertensiune şi obezitate.  

Usturoiul este o plantă cu multiple calităţi terapeutice cunoscute de multă vreme, avand o serie de efecte benefice pentru organismul uman.  Pe langă rolul deosebit pe care īl are in buna funcţionare a sistemului cardiovascular, usturoiul posedă un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiei şi ofera protecţie faţă de agenţii cancerigeni.

Introducerea cu regularitate a usturoiului şi a cepei īn alimentaţie, contribuie la asigurarea bunei funcţionări a organelor tubului digestiv, la consolidarea rezistenţei faţă de agresiuni microbiene şi virotice, la regenerarea normală a dermei şi la menţinerea tenului frumos.  Dar, pe lāngă virtuţiile lor nutritive, ele sunt apreciate si īn tratamentul unor boli cronice.  Aceste efecte se datoresc celor 200 de substanţe active pe care le conţine: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime.  Deosebit de activi sunt cei 70 de compuşi ce au īn structura lor sulf.

Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanţă cu un puternic efect antibiotic.  Acest compus rezultă īn urma acţiunii unei enzime- alinaza- asupra alinei din compoziţia plantei.  De asemenea este demn de remarcat şi conţinutul apreciabil de seleniu.

Efectele asupra aparatului cardiovascular constau īn combaterea tahicardiei şi spasmelor arterelor coronare răspunzătoare de producerea crizelor de anghină şi a infarctului de miocard, īnbunătăţind astfel performanţa cardiacă.  De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor şi a trombozei arteriale.

Usturoiul este un vermifid, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, rezolutiv, expectorant, febrifug, tonic muscular, hipotensor (scaderea tensiunii arteriale), antireumatismal, antiasmatic, detoxifiant, sudorific, are efect antihelmintic şi anticarcinogenetic, fiind şi afrodisiac.  Conţine vitaminele B1 si C, precum şi o serie de elemente ca: Brom, Cobalt, Iod, Magneziu, Siliciu şi Zinc.

Cercetările au demonstrat că utilizarea regulată a usturoiului īn alimentaţie constituie una din cele mai eficiente metode de profilaxie şi tratament a arterosclerozei.  Reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate mică (LDL) răspunzătoare de formarea ateroamelor şi contribuie īn acelaşi timp la sporirea cantităţii de lipoproteine cu desitate crescută (HDL) ,care au un efect protector faţă de arteroscleroză.

Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifesta mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Din această cauză poate ameliora durerile de cap şi claudicaţia intermitentă.

Usturoiul este util īn unele pneumopatii, iar datorită efectului antibiotic este indicat īn tratamentul virozelor, bronşitelor, traheitelor. Deasemenea, accelereaza epitalizarea şi vindecarea rănilor.  Persoanele care consumă cantităţi īnsemnate de ceapă şi usturoi prezintă un risc foarte scăzut de apariţie a cancerului gastric, de piele sau de colon.

Usturoiul este foarte eficace īn caz de tenie iar medicina populară aminteşte folosirea acestuia drept leac īmpotriva căderii părului.
 
* ComentariuVoturi: 132 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
09-06-2006 10:33:50
Data:
Propolisul

Propolisul este compus din rasini vegetale, balsam de diferite compozitii, ceara, uleiuri eterice, fier, microelemente - cupru, zinc, mangan, cobalt, la care se adauga polen, flavonoide, secretii ale glandelor salivare ale albinelor. Propolisul este folosit ca biostimulator, care mareste rezistenta fizica si inlatura oboseala.

Datorita proprietatilor sale antivirale, antitoxice si antiinflamatorii, propolisul isi gaseste tot mai multe utilizari. Este un bun stimulator al refacerii tesuturilor afectate de rani, taieturi si, mai ales arsuri, degeraturi. Este foarte util in vindecarea ranilor de la armele de foc, precum si in cicatrizarea operatiilor. Propolisul vindeca mucoasa bucala si este benefic in singerarile gingiilor. Balsamul de propolis protejeaza impotriva radiatiilor Roentgen si de alta natura.

Propolisul poate fi folosit ca atare, ca guma de mestecat (saliva umana fiind una din putinele substante care il solubilizeaza), sub forma extractului moale de propolis inglobat in miere, obtinindu-se mierea propolizata si folosit la prepararea diferitelor unguente.

 
* ComentariuVoturi: 22 Voteaza

Comentariul lui:
09-06-2006 10:47:09
Data:
Catina

Ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si prevenirea aparitiei cancerului, tonic general in situatii de stres, imunomodulator.

Se poate administra sub forma de ulei de catina. 
* Raspuns acceptatVoturi: 2539 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)