Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Tochitura - ingrediente de Miculina
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti care sunt ingredientele pentru o tochitura moldoveneasca. Ma intereseaza in special, ce carne de foloseste dar si ce condimente... deci, cred ca ma intereseaza ca tot ce inseamna compozitie. Stiu sa gatesc fac eu ordine in adaugarea ingredientelor.
Inca ceva: daca se pune si rinichi va rog sa ma sfatuiti ce le fac inainte de a-i folosi la tochitura (ii tin in otet cu apa si sare etc.)

Multumesc frumos,
Tags:
10
puncte
4514
vizualizari
23-03-2011 14:46:40
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
23-03-2011 14:47:40
Data:
Ingrediente:

500gr. carne proaspata de porc, taiata bucatele mici
4 carnati afumati
150 ml. vin alb
3-4 catei de usturoi zdrobiti
150gr. branza sarata de oaie
3 oua
ulei,cimbru, sare , piper

mamaliga : malai, apa, sare

Preparare:

Intai de toate facem mamaliga care trebuie sa fiarba la foc mic, acoperita 35-40min. . timp in care noi ne ocupam de tochitura.


Intr-o tigaie punem carnea sa se prajeasca/rumeneasca , acoperim cu un capac si lasam pe foc mic 3-4min.
Cand s-a rumenit , adugam vinul, sare, piper, cimbru si usturoiul pisat.Lasam inca 20-25min.

Intre timp, taiem carnati bucati potrivite , ii adugam si pe ei in tigaie. Mai lasam pe foc pana se fac si carnati.
Pastram preparatul la cald.

In alta tigaie facem ouale ochi.

Mamaliga intre timp s-a facut , tochitura-i gata  ...acum la masa !!!...ahhh, eram sa uit ...se serveste cu gogosari sau castrveti acri...si cu .. ceva vin  , ca fara el nu se poate  , musa-i sa fie pe masa , ca dupa o asemenea mancare ase de bine se duce...si sincer acum ,ajuta si la digestie !!

PS: daca sint proaspetii, rinichii doar se curata bine si atit.
Daca sint congelati, verifici daca sint curati. 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
23-03-2011 14:47:54
Data:
Ingrediente

350 g slanina afumata
500 g pulpa porc
500 g carnati afumati
3-4 linguri untura (ulei)
4 cepe
10 catei usturoi
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se pune untura in ceaun pentru topire (sau uleiul se incinge), se adauga slanina si pulpa de porc taiate bucatele si se lasa cateva minute pana ce slanina incepe a se topi;

Se adauga apa cat sa le cuprinda si se lasa in continuare la fiert. Dupa 30 min se aduaga si carnatii taiati bucatele si costita afumata;


Daca apa scade, se mai adauga si se lasa la fiert pana ce se evapora si ramane doar uleiul in ceaun,iar carnea ramane rumena;

La sfarsit se taie ceapa pestisori si usturoiul feliute si se adauga in ceaun, se mai lasa 10 min. 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza

Comentariul lui:
23-03-2011 14:48:15
Data:
Ingrediente
-500 g carne de porc
-2 carnati( de preferat afumati)
-ulei
-1 pahar cu vin
-3-4 catei de usturoi
-sare, piper macinat
-2 oua
-200 g branza (oaie, vaca , capra.....dupa preferinte)
Pentru mamaliga:
- malai
-apa
-sare
-putin ulei
Portii: 0
Timp de preparare: sub 90 minute
medioto59

Bucataras senzational

Reteta pe placul a
4 bucatarasi
Citeste si:
Tochitura moldoveneasca
Tochitura ardeleneasca
Tochitura
Tochitura lu' tanti Florica din Alexeni
Tochitura dobrogeana
Taguri:
carne de porc, carnati, branza, mamaliga, malai
comenteaza
Mod de preparare

Se taie cubulete potrivite carnea de porc;se pune intr-o cratita la prajit cu putin ulei.Cand carnea s-a rumenit se adauga carnatii taiati si ei bucati potrivite.Se mai adauga vinul, usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Lasam pana cand se rumenesc si carnatii iar vinul se evapora.
Separat se prepara mamaliguta si ouale facut ochiuri.
Cand totul este gata trecem la montatul tochiturii.Asezam pe un platou in mijloc, mamaliga, deasupra ei ouale ochiuri iar carnea si carnatii de jur-imprejurul mamaligutei peste care radem branza.
Se serveste cu ceva acritura si la fel de bine merge si un pahar de vin. 
* ComentariuVoturi: 17 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
23-03-2011 14:59:20
Data:
Ai aici 3 linkuri care cred ca o sa ti se para interesante:

[link in curs de aprobare]

[link in curs de aprobare]

[link in curs de aprobare] 
* Raspuns acceptatVoturi: 16 Voteaza

Comentariul lui:
25-12-2011 23:06:36
Data:
tochitura traditional  moldoveneasca nu are carnati sau alte feluri de carne ci doar carne de porc taiata bucati si in rest mamaliga ,un ochi, branza sarata(acoperita de preferinta cu sosul de la carne)  
* ComentariuVoturi: 15 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)