Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet fizica teoretica de anta
care sunt noile teorii privind particulele virtuale
Tags:
5
puncte
2872
vizualizari
09-05-2011 23:32:09
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
09-05-2011 23:47:22
Data:
en.wikipedia.org/wiki/Virtual_particle 
* ComentariuVoturi: 15 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
21-06-2011 17:40:18
Data:
Principiul de incertitudine a lui Heisenberg implica faptul ca particulele se pot crea pentru o scurta perioada de timp chiar si acolo unde nu exista energie suficienta ca ele sa fie create. Trebuie sa existe o anumita fluctuatie a energiei vidului, altfel principiul de incertitudine ar fi incalcat. Dupa cum, probabil, stii, principiul de incertitudine spune ca nu putem sti cu o precizie arbitrara doua stari fizice ale unei particule in acelasi timp. De exemplu, cu cat incercam sa masuram mai exact pozitia particulei, cu atat vom avea o incertitudine mai mare in ce priveste impulsul acelei particule. Daca impulsul ar fi zero, inseamna ca vom sti si pozitia particulei, ceea ce incalca principiul de incertitudine. Sper ca ai inteles de ce trebuie sa existe o fluctuatie a energiei vidului. Datorita acestei fluctuatii apar perechile de particule virtuale (perechi particula-antiparticula) despre care vorbeam la radiatia Hawking. Se numesc virtuale deoarece ele au o existenta efemera, (nu au o existenta permanenta) se creeaza si dispar intr-un timp extrem de scurt (chiar sub timpul Planck). Nu pot fi detectate direct, dar efectele lor pot fi masurate experimental.  
* ComentariuVoturi: 16 Voteaza

Comentariul lui:
25-06-2011 21:23:18
Data:
Particulele pot fi create oriunde. 
* ComentariuVoturi: 15 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
25-09-2011 11:19:37
Data:


|÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷*>
| Nu uita sa acorzi punctele, daca am fost de ajutor. Multumesc anticipat.
| Apare buton "acorda punctele" in dreapta, la 24 de ore dupa intrebare.
|÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷*>
 
* ComentariuVoturi: 13 Voteaza

Comentariul lui:
25-07-2013 13:49:07
Data:
Particulele virtuale sunt particule cu o durata scurtă de viaţă, ce nu pot fi detectate în mod direct, însă care afectează unele cantităţi fizice - cum ar fi masa unei particule sau forţa electrică dintre două particule încărcate electric - într-o manieră cuantificabilă prin măsurători.





Existenţa particulelor virtuale este un fenomen ce ţine exclusiv de mecanica cuantică. Particulele pot sa apară din nimic - din vid - pentru ca imediat să dispară înapoi în vid. Sau pot să fie emise de particule reale, să călătorească o distanţă scurtă şi apoi să dispară atunci când interacţionează cu alte particule. Principiul incertitudinii al lui Heisenberg limitează durata existenţei lor vremelnice şi distanţa pe care o pot parcurge.

Particulele virtuale sunt totodată un „blestem” şi o „binecuvântare”. Blestem, pentru că prezenţa lor face evaluarea unui eveniment simplu, cum ar fi forţa electrică dintre un electron şi un proton, mult mai complicată. Binecuvântare, deoarece contribuţiile indirecte pe care le au asupra proceselor subatomice pot dezvălui noi particule şi forţe ce scapă producţiei directe a  acceleratoarelor noastre de particule, de cea mai mare energie.

Oamenii de ştiinţă au măsurat, spre exemplu, contribuţia particulelor virtuale asupra masei protonului şi asupra forţei de atracţie dintre două foiţe de metal. Experimentele au mai identificat contribuţii virtuale din partea particulei Higgs a cărei existenţă este încă neconfirmată experimental, ce reprezintă un factor cheie în explicarea originii masei. Prin urmare, nu numai că suntem încrezători că particula Higgs există, dar avem o idee destul de clară unde o putem găsi. 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)