Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Exercitii fizice de Codblack
Ce exercitii ma sfatuiti sa fac in fiecare zi pentru dezvoltare muschilor? fara rasp gen mers la sala
Tags:
15
puncte
3692
vizualizari
26-07-2011 12:19:16
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
26-07-2011 12:20:47
Data:
Exercitii de forta pentru dezvoltarea masei musculare

Cat de benefic este un antrenament regulat de forta?
Cel mai important beneficiu al antrenamentului de forta este ca iti dezvolti un bun tonus muscular si de asemenea esti mai rezistent in fata bolilor de tot felul, ca atare iti va fi de ajutor sa ai o viata sanatoasa si fericita.

* Un aspect important al exercitiilor regulate de forta se refera la faptul ca te vei descurca mai bine in activitatile cotidiene si in gospodarie. De asemenea te ajuta sa fii independent, lucru esential in special pentru oamenii mai in varsta;
* Antrenamentul de forta e folositor deoarece reduce riscul aparitiei diabetului, osteoporozei si a hipertensiunii. De asemenea te ajuta sa scapi de durerea de spate.
* Ajuta la mentinerea densitatii oaselor, in special in cazul femeilor la menopauza;
* Te ajuta sa iti dezvolti masa musculara si pe masura ce se dezvolta muschii se ard din ce in ce mai multe calorii.

Acestea sunt cateva dintre beneficiile unor antrenamente de forta regulate. Incearca sa faci regulat aceste exercitii pentru a putea obtine cele mai bune rezultate.

Daca exercitiile de forta implica ridicatul de greutati, atunci pot interveni o serie de accidente; de exemplu se pot forma muschi intr-o maniera incorecta, aspect important mai ales la femei care nu isi doresc muschi dezvoltati ca barbatii. Asadar, riscurile scad considerabil daca alegi sa faci exerctii de forta la diferite aparate in detrimentul lucrului cu diferite greutati. In momentul in care te obisnuiesti cu aparatele poti incepe sa introduci in programul tau in mod progresiv si lucrul cu diferite greutati.

Daca iti doresti sa continui lucrul la aparate, e important sa stii ca si aceste aparate, daca sunt utilizate in exercitii regulate dau rezultate similare folosirii greutatilor. 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
26-07-2011 12:21:05
Data:
Antrenamentul de forta este procesul dezvoltarii rezistentei la contractia musculara pentru a imbunatati forta, rezistenta anaerobica si muschii scheletici. In limbajul comun, acest termen este adeseori confundat cu bodybuilding-ul, ridicatul greutatilor si antrenamentul la aparate. Acestea sunt sporturi, totusi, si desi antrenamentul de forta este o parte fundamentala, forta este o entitate separata si se defineste ca fiind o modalitate de mentinere a sanatatii si ca parte din fitness.

Exista mai multe tipuri de antrenamente de forta. Cea mai comuna forma implica utilizarea gravitatiei, de obicei sub forma de greutati, pentru a dezvolta rezistenta la contractiile muschilor. Pe masura ce muschii isi dezvolta rezistenta, dezvolta si forta, de aici si denumirea. Benzile elastic si aparatele hidraulice castiga popularitate ca fiind metodele ce dezvolta rezistenta in antrenamentul de forta. Trebuie sa se tina cont de faptul ca termenii de “antrenament de forta” si “antrenament de rezistenta” sunt folositi ca avand acelasi sens. Atunci cand exercitiile se realizeaza corect, antrenamentul de forta are efecte benefice si imbunatateste starea generala a sanatatii. Printre benficii se numara cresterea masei osoase si a rezistentei oaselor, muschilor, tendoanelor si ligamentelor.

Functii variate se pot imbunatati, si e putin probabil sa suferi accidente. Cercetarile au demostrat de asemenea ca are loc o crestere temporara a metabolismului (adica ardere de calorii) si are loc o imbunatarire a functiilor cardiace. Exista o varietate de carti, DVD-uri si site-uri web care te pot invata mai multe despre antrenamentul de forta. In plus, exista si cursuri speciale de acest gen.

Indifferent de metoda pe care o alegi, lucreaza cu blandete si incet pentru a creste in timp masa musculara si pentru a da timp muschilor sa creasca si sa isi revina. Cresterea masei musculare este de obicei apanajul barbatilor; femeilor le lipsesc hormonii esentiali pentru dezvoltarea muschilor, asa ca isi pot dezvolta masa muscular doar cu foarte mult antrenament de forta. 
* Raspuns acceptatVoturi: 5 Voteaza

Comentariul lui:
26-07-2011 12:21:44
Data:
Luni: Piept 2 exercitii a cate 3 serii de 8 repetari (impins culcat 40 kg si impins inclinat 30 kg) si o serie cu greutate mai mica si repetari mai multe la inceperea primului exercitiu pentru incalzire, Biceps: 2 exercitii (flexie bratelor cu bara 20 kg si gantere 10 kg) a cate 3 serii de 8 repetari, Triceps: 2 exercitii (impins culcat cu bara cu bratele apropiate de corp mainile apropiate 20 kg, extensia bratului de la ceafa cu gantera 8 kg) a cate 3 serii de 8 repetari

Marti: antrenament de karate

Miercuri: dorsali: tractiuni frontale la aparat (priza pronatie cu mainile departate) 3 serii de 8 repetari cu 35 kg, umeri: fluturari laterale 3 serii de 8 repetari cu 4 kg, Biceps ridicare haltera 22 kg 3 serii 8 repetari, ridicare gantere alternativ din sezut 3 serii 10 kg, 8 repetari, Triceps extensia bratelor de la ceafa cu gantera (ambele maini lucreaza) 3 serii, 8 repetari, 20 kg, extensia bratelor la scripete 35 kg

Joi: pauza

Vineri: la fel ca si luni

Duminica: abdomen si picioare 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
26-07-2011 12:23:04
Data:
Ai aici mai multe sfaturi si exercitii pe categorii de muschi:
culturism.sportse.org/
culturism.ro/antrenament/tips--tricks.html
askmen.ro/Cresterea_masei_musculare-a191.html 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza

Comentariul lui:
26-07-2011 13:35:50
Data:
Masa musculara. Cum o construiesc?

Am discutat si pana acum despre construirea unui corp puternic. Toate programele date au avut rolul de a aduce masivitate fizicului, de a construi masa musculara. Gradul de dezvoltare ramine la latitudinea dumneavoastra, daca vreti mai multa masa musculara ramaneti pe aceste programe pana cand considerati ca sunteti destul de masiv. O data ce ati devenit masiv veti putea “cizela” masa musculara pentru a deveni mai rafinat si prin acest lucru inteleg urmatoarele:
- dezvoltarea/aducerea “la zi” a grupelor mici sau ramase in urma
- cresterea separarii grupelor musculare adica delimitarea vizibila a grupelor invecinate (de ex. deltoid de biceps si triceps)
- cresterea definirii musculare sau scaderea tesutului adipos ce acopera muschiul pentru a face vizibile fibrele musculare ale muschiului
Toate acestea aduc calitate fizicului dezvoltat, fiind considerate criterii de arbitraj in concursurile de culturism. Un fizic masiv dar cu muschi separati si definiti este mult mai admirat decit un fizic masiv pur si simplu. Pentru a obtine calitate in culturism se folosesc exercitii de izolare (am mai vorbit de ele) care lucreaza fiecare grupa musculara izolat putand “ataca” grupa din mai multe unghiuri. Iata prezentarea in continuare a citorva exercitii de acest gen pe grupe musculare descriind si rolul lor. 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
26-07-2011 13:36:06
Data:
Masa musculara – exercitii pe grupe de muschi

Coapse
1. Extensii la banca pentru picioare – din sezand se trec picioarele (de la genunchi in jos) dupa aparat si se ridica pana in prelungirea partii superioare contractand coapsele. Miscarea se executa lent la revenire lasand bratul aparatului (greutatea) cu control. Dezvolta extensorii coapsei, marind gradul de separare in cvadriceps.
2. Fandari cu haltera sau gantera – se efectueaza fandarea pe un picior (mai multe repetari la rand sau alternativ) situat frontal iar piciorul din spate se coboara cu genunchiul aproape de podea. Are acelasi rol ca exercitiul precedent.
3. Flexia picioarelor la banca – din culcat pe burta se trec gambele dupa aparat si se flexeaza picioarele pana ce partea inferioara a picioarelor face un unghi de 90 de grade cu partea superioara apoi se coboara lent in pozitia initiala. Dezvolta muschiul biceps femural, aflat in partea posterioara a coapselor.

Pectoral
1. Fluturari inclinat cu gantere – din asezat pe banca inclinata la 45 de grade in fiecare mana se prinde o gantera. In pozitia initiala bratele sunt orientate vertical iar cele doua maini ce tin ganterele se “privesc” una pe cealalta. Se lasa in jos bratele (din coate) efectuand o extensie iar in pozitia finala bratele arata ca si cum ai imbratisa un copac gros. Dezvolta si defineste pectoralul superior.
2. Flotari la paralele – din stand intre paralele mainile sustin corpul. Se efectueaza flexarea bratelor si coborarea corpului dupa care are loc o extensie urmata de ridicarea corpului. Pentru a ataca pectoralii (partea inferioara) corpul trebuie aplecat putin inainte iar coatele departe. 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza

Comentariul lui:
26-07-2011 13:36:25
Data:
Spate
1. Ramat cu bara T – se prinde bara cu ambele maini apoi coatele se vor trage cat mai inapoi aducand bara catre piept. Trunchiul este aplecat la 90 de grade, picioarele usor departate si flexate. Este un exercitiu ce ofera mai multe detalii muschilor spatelui dar si mai multa densitate.
2. Tractiuni la helcometru – se prinde bara atasata de cablu la o latime mai mare decat latimea umerilor si se trage catre piept (sau la ceafa) contractand muschii dorsali. Apoi urmeaza ridicarea bratelor/coborarea greutatii atasate de cablu dupa care un nou ciclu. Miscarea confera mai multa marime dorsalilor conducand la formarea unei forme de “V” a spatelui.

Deltoid
1. Ridicari laterale – din stand cu o gantera in fiecare mana se ridica bratele lateral pana ajung la nivelul umerilor apoi se coboara cu control. Dezvolta fascicolul lateral al deltoidului si mareste separarea intre fascicole.
2. Ridicari laterale din aplecat – din stand aplecat cu trunchiul la 90 de grade se ridica bratele cu gantere lateral pana ajung orizontale. Dezvolta fascicolul posterior al gruparii deltoid.

Biceps
1. Flexia concentrat cu un brat – din sezand o gantera intr-o mina se reazema cotul de coapsa si se executa flexia antebratului pe brat. Creste varful bicepsului marind gradul de separare intre biceps si muschiul triceps.
Triceps
1. Extensii la helcometru – din stand cu fata la helcometru mainile apuca bara (cu palmele privind bara) dupa care urmeaza efectuarea unei extensii (greutatea atasata de cablu urca) si apoi revenirea. Confera mai multe detalii si marime dintr-un unghi diferit fata de impinsul cu priza mica.

Abdomen
1. Ridicari de trunchi din culcat – din stand pe spate cu mainile la ceafa picioarele flexate se executa ridicarea partii superioare a trunchiului prin contractarea muschilor abdominali. Mareste gradul de separare si dezvoltare a muschilor.

Gambe
1. Ridicarea pe un varf – din stand cu piciorul de lucru pe un prag se efectueaza ridicarea si coborarea intregului corp pe acel picior dupa care se efectueaza fara oprire un set pe celalalt picior. Se pot atasa greutati (de o centura) cand sarcina este prea mica. Dezvolta si separa muschii gambelor. 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)