Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet leacuri babesti de kintina
leacuri babesti pentru negi si alunite
Tags:
5
puncte
13544
vizualizari
05-06-2012 19:56:10
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
05-06-2012 20:06:06
Data:
In primul rand trebuie sa stii cu exactitate daca sunt alunite sau negi. Alunitele sunt de culoare inchisa si demarimea unui varf de creion, pe cana negii, care sunt de foarte multe feluri, sunt mai mult sau mai putin proeminenti, de diferite culori, de la culoarea pielii pana la maro inchis.
In mod normal nu este voie sa se aplice nimic pe alunite sau negi atata timp cat nu sti natura lor.
Totusi, in cartea Mariei Treben se mentioneaza ca alunitele se pot trata prin aplicarea de mai multe ori pe zi a sucului de urechelnita. Se desface planta si se aplica sucul ei.
Daca nu sunt alunite ci negi, acestia pot fi tratati de catre tine doar daca au culoarea pielii; in caz contrar, orice fel de produs poate afecta, ducand chiar la cancer. Pe negi se poate aplica sucul de rostopasca, de mai multe ori pe zi. Este eficient cu siguranta. Eu l-am testat.
Daca negii nu au culoarea pielii, este de preferat sa fie protejati prin creme daca nae expunem la soare si in cazul in care puroiaza sau dor sa se mearga urgent la medic pentru cauterizare. 
* Raspuns acceptatVoturi: 21 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
05-06-2012 20:06:33
Data:
Nu toti negii necesita tratament. De cele mai multe ori dispar de la sine in decursul catorva luni sau ani. Acest lucru se intampla in timp, deoarece sistemul imun este capabil sa distruga papilloma virusul uman care produce negii.
Este nevoie de tratament daca:
- apare durere
- devine stanjenitor
- negii sunt usor iritabili
- se raspandesc in alte parti ale organismului sau la alte persoane.
Tintele tratamentului sunt distrugerea sau excizia negului fara a se forma tesut cicatrizant, care poate fi mai dureros decat negul in sine. Modul in care un neg este tratat depinde de tipul acestuia, de localizare si de simptomele pe care le produce. De asemenea este importanta decizia pacientului de a urma tratamentul timp de cateva saptamani sau chiar luni.
Majoritatea persoanelor trateaza la inceput negii empiric cu diferiti compusi pe baza de acid salicilic. Intrucat acest tratament dureaza o perioada lunga de timp, unele persoane prefera sa intre in contact cu medicul specialist pentru a li se recomanda un tratament mai rapid, cum este cel prin care se ingheata negul (crioterapie).
Tratamentul negilor nu are tot timpul succes. Chiar si dupa ce negul se micsoreaza sau dispare, poate sa reapara si sa se raspandeasca in orice parte a corpului. Acest lucru se intampla deoarece majoritatea tratamentelor distrug doar negul nu si virusul care produce afectiunea. 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza

Comentariul lui:
05-06-2012 20:06:43
Data:
Tratament ambulator (la domiciliu)

Majoritatea persoanelor isi trateaza negii doar daca sunt la vedere sau daca sunt durerosi. Daca se alege tratamentul, prima intentie este tratamentul la domiciliu. Acesta se face astfel:
- se foloseste acid salicilic, un medicament ce nu necesita prescriptie medicala, ce inmoaie pielea de la suprafata negului astfel incat sa se desprinda prin frecare; este disponibil in farmacii sub forma de crema, plasture, banda adeziva care se aplica pe neg; este nevoie de mai multe saptamani pana ce acidul salicilic sa vindece negul; exista si preparate magistrale pe baza de acid salicilic
- folosirea unei benzi adezive speciale; acest tratament se bazeaza pe folosirea unei benzi adezive care se aplica pe neg o anumita perioada de timp
- crioterapie: desi crioterapia se face la un cabinet medical specializat, acest fel de tratament se poate face si la domiciliu pentru un anume tip de negi. Se pulverizeaza o solutie formata din doua substante chimice dintr-un aplicator si se tine pentru cateva secunde pe neg. Copii mai mici de 4 ani si femeile gravide sau cele care alapteaza au contraindicat acest tratament.
Daca nu exista certitudinea ca afectiunea de la nivelul pielii este un neg sau la persoanele cu diabet zaharat, boala arteriala periferica sau o alta afectiune care poate sa influenteze tratamentul, se indica consultarea unui medic specialist. 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
05-06-2012 20:06:54
Data:
Folosirea acidului salicilic

Acidul salicilic se gaseste sub forma de crema, plasture, banda adeziva sau benzi speciale care se aplica pe neg. Este nevoie ca pacientul sa citeasca cu atentie si sa respecte intructiunile de folosire ale tipului de preparat folosit sau sa urmeze prescriptiile medicului specialist. Este nevoie de luni sau chiar ani pana ce acidul salicilic poate vindeca un neg.
Pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune se urmeaza urmatoarele recomandari:
- inaintea aplicarii acidului salicilic, se va spala negul cu apa pentru a se inmuia pielea. Acest lucru ajuta la penetrarea acidului salicilic in piele.
- se aplica acidul salicilic la culcare. Se acopera zona cu un bandaj sau o soseta si se va spala medicamentul a doua zi dimineata de pe zona afectata.
- se evita aplicarea acidului salicilic pe o zona de piele indemna. Acidul salicilic se aplica doar pe neg.
- prin repetari repetate ale acidului salicilic, se va inmuia tesutul care formeaza negul astfel incat acesta se va putea indeparta prin frecare.
- se va indeparta tesutul mort o data pe zi sau o data sau de doua ori pe saptamana folosind o pila sau o piatra ponce sau alt instrument recomandat pe prospect. Tesutul mort contine virusuri vii , de aceea este nevoie ca acest tesut sa se indeparteze cu atentie. Piatra ponce sau pila vor contine de asemenea virusuri vii. Nu se mai folosesc aceeasi pila sau piatra ponce si in alte scopuri, pentru a se evita raspandirea virusului.
- daca prin acest tratament pielea devine prea sensibila, se va opri administrarea acidului salicilic timp de 2-3 zile.
De retinut!

Acidul salicilic folosit fara prescriptie medicala, este mai eficient decat alte forme de tratament prezentand riscuri si durere minime.


Tratament medicamentos

Se foloseste crioterapia daca tratamentul de la domiciliu nu a fost benefic. Prin aceasta procedura se foloseste un lichid la temperaturi foarte scazute pentru a ingheta negul. Crioterapia prezinta riscul de cicatrizare, care poate fi de asemenea dureros.
Alte tratamente mai putin folosite de catre medic sunt:
- crema pe baza de retinoizi, care se prescrie pentru aplicarea externa pe neg la domicliu. Distruge celulele care au crescut si au format negul
- cantharidin, are efect asupra pielii de sub neg careia ii produce o umflatura, ridicand negul deasupra pielii. Medicamentul se injecteaza in neg de catre medic
- acid bicloracetic, care distruge negul prin distrugerea proteinelor din celule. Este folosit cu succes pentru negii de la nivelul palmelor sau talpilor. Acest medicament poate distruge si celulele normale, de aceea este nevoie de o utilizare cu atentie. Se aplica o data pe saptamana de catre medic
- imunoterapia, care ajuta sistemul imun sa distruga virusul ce produce negul. Intrucat unele substante folosite in imunoterapie sunt scumpe, periculoase sau necesita administrare de catre un medic bine instruit, acest tratament este luat in considerare doar dupa ce alte tratamente nu au avut efect. Optiunile de imunoterapie sunt sensibilizarea de contact (cu dinitroclorbenzen), imiquimod, sau interferon. Interferonul este un tratament experimental si se foloseste doar la negii severi sau cei rezistenti la tratament. Se cere sfatul medicului privind reactiile adverse ale interferonului.
Alte optiuni de tratament sunt medicamente ca 5-fluorouracil, cimetidina si folosirea luminii laser (terapia fotodinamica). 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza

Comentariul lui:
09-07-2012 18:39:34
Data:
eu iti spun ce am facut eu la negi si a dat rezultat(deci negi de culoarea pielii,cum spunea cineva).in fiecare zi am pus cu scobitoarea(DOAR PE SUPRAFATA NEGULUI,NU SI ALATURAT) cate o picatura de acid acetic concentrat( denumirea chimica a otetului).umezesti negul  de mai multe ori pe zi (de ex cand stai la calculator,pui cam la 20 de min).iti garantez ca in max 2 sapt nu o sa-l mai vezi pe piele.la mine era pe degetul mijlociu deasupra  unghiei.ai grija sa nu picuri alaturi pe piele pt ca arde.succes! 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
27-01-2013 12:43:52
Data:
Metoda de disparitie a negilor, aplicata de bunica.
Un var de al meu a avut pe ambele maini foarte multi negi. Bunica a taiat o gaina neagra, ia scos stomacul si asa cu mizeria aceea din stomacul gainii la frecat pe negi. A 3-a zi nu a mai avut nici un neg.  varul meu a mai recomandat aceasta metoda unui vecin care  nu mai putea nici sa bage mainile in buzunar si nici sa mai dea mana cu cineva pt. ca  avea invazie de negi. Acest vecin a fost in mai multe tari pt. tratament dar nimic nu a dat rezultate. la disperare a incercat si aceasta metoda care la salvat de negi in doar cateva zile. Metoda aceasta nu are nici o influienta negativa asupra negilor. Stomacul gainilor de culoare inchisa au o aciditate mai puternica decat cea a gainilor de culoare deschisa. In sat la bunica asa procedau toti care aveau negi. Rezultatele sunt de 100%.PS. se freaca doar negii, nu si pielea din jur.
Sanatate
Relia 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza

Comentariul lui:
27-01-2013 12:44:35
Data:
hy 
* ComentariuVoturi: 17 Voteaza

Comentariul lui:
10-02-2013 20:58:33
Data:
stie cineva un leac petru alunitele care atarna ,sunt foartederanjante ,va rog sa postati  
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)