Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet cum se face gulasul ? de MyProblems2
cum se face ce nigrediente trebuei si modul de pregatire va rog
Tags:
5
puncte
4876
vizualizari
06-11-2012 16:55:10
Data intrebarii:
(1.00 - 1 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
06-11-2012 16:56:15
Data:
Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 1 kg de carne de porc (fie cumparati gata aleasa si portionata pentru gulas, fie alegeti pulpa de porc)
- 150-200 ml de ulei sau untura (cu untura iese mai gustos dar e foarte greu si gras, mai ales pentru cei care sufera de boli cardio-vasculare)
- 5 cepe medii
- 5-6 catei de usturoi
- 2 ardei grasi sau kapia
- 2 morcovi medii (sau 1 mare)
- 6 rosii prunisoare sau 3 rosii mari de gradina
- o cutiuta de pasta de tomate (75-100 gr)
- o lingura de zahar
- condimente dupa gust: sare si piper, paprika dulce si iute, chimen.
- aproximativ 1 litru de apa

Incingem uleiul si prajim carnea de porc pe toate partile. Cand e rumenita, o scoatem cu o sita din cratita si o tinem la cald. In uleiul sau untura in care s-a prajit carnea, punem la calit ceapa taiata marunt. Pregatim intre timp si legumele: curatam si pisam usturoiul, dam morcovii prin razatoare, taiam ardeii si rosiile cubulete si cand ceapa e calita, le punem peste ceapa.


Amestecam bine legumele si ceapa si punem din nou carnea in cratita. Turnam apa peste carne si legume, condimentam dupa gust, punem pasta de tomate, amestecam bine si le lasam sa fiarba la foc mediu, acoperite cu un capac, aproximativ o ora. Intre timp, pregatim pastele fainoase. Pentru csipetke avem nevoie de 1 ou, un praf de sare, 1-2 linguri de apa, faina cat ia (aprox 4-5 linguri). Batem oul impreuna cu sarea.


Apoi adaugam alternativ, cate putina faina si cativa stropi de apa, pana cand obtinem un aluat destul de vartos. Turtim aluatul intre palme, astfel incat sa fie cam de 1 cm grosime si ciupim din aluat bucatele de marimea unei boabe de fasole, pe care le punem la fiert in gulas. Dupa ce puneti pastele fainoase, lasati gulasul sa fiarba alte 20-25 de minute, insa fara capac, pentru ca sosul sa capete consistenta.


Gulasul e gata cand toate legumele sunt moi, carnea si pastele fainoase sunt fierte, iar gulasul are un sos destul de gros. 
* ComentariuVoturi: 16 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
06-11-2012 17:02:11
Data:
ms sa ne punem pe gatit  
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
06-11-2012 17:53:03
Data:
Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 1 kg de carne de porc (fie cumparati gata aleasa si portionata pentru gulas, fie alegeti pulpa de porc)
- 150-200 ml de ulei sau untura (cu untura iese mai gustos dar e foarte greu si gras, mai ales pentru cei care sufera de boli cardio-vasculare)
- 5 cepe medii
- 5-6 catei de usturoi
- 2 ardei grasi sau kapia
- 2 morcovi medii (sau 1 mare)
- 6 rosii prunisoare sau 3 rosii mari de gradina
- o cutiuta de pasta de tomate (75-100 gr)
- o lingura de zahar
- condimente dupa gust: sare si piper, paprika dulce si iute, chimen.
- aproximativ 1 litru de apa

Incingem uleiul si prajim carnea de porc pe toate partile. Cand e rumenita, o scoatem cu o sita din cratita si o tinem la cald. In uleiul sau untura in care s-a prajit carnea, punem la calit ceapa taiata marunt. Pregatim intre timp si legumele: curatam si pisam usturoiul, dam morcovii prin razatoare, taiam ardeii si rosiile cubulete si cand ceapa e calita, le punem peste ceapa.


Amestecam bine legumele si ceapa si punem din nou carnea in cratita. Turnam apa peste carne si legume, condimentam dupa gust, punem pasta de tomate, amestecam bine si le lasam sa fiarba la foc mediu, acoperite cu un capac, aproximativ o ora. Intre timp, pregatim pastele fainoase. Pentru csipetke avem nevoie de 1 ou, un praf de sare, 1-2 linguri de apa, faina cat ia (aprox 4-5 linguri). Batem oul impreuna cu sarea.


Apoi adaugam alternativ, cate putina faina si cativa stropi de apa, pana cand obtinem un aluat destul de vartos. Turtim aluatul intre palme, astfel incat sa fie cam de 1 cm grosime si ciupim din aluat bucatele de marimea unei boabe de fasole, pe care le punem la fiert in gulas. Dupa ce puneti pastele fainoase, lasati gulasul sa fiarba alte 20-25 de minute, insa fara capac, pentru ca sosul sa capete consistenta.


Gulasul e gata cand toate legumele sunt moi, carnea si pastele fainoase sunt fierte, iar gulasul are un sos destul de gros.  
* ComentariuVoturi: 16 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
06-11-2012 17:53:31
Data:
exact cum a spus si el plz dami mie punctele el are multe  
* ComentariuVoturi: 16 Voteaza

Comentariul lui:
19-11-2012 10:12:30
Data:
Sunt mai multe retete:
www.cevabun.ro/gulas-la-ceaun/
www.petitchef.ro/retete/gulas/gulas_porc
www.barbatlacratita.ro/2012/04/gulas-unguresc-de-vita.html
www.eculinar.ro/Reteta_traditionala_Gulas_unguresc-4392.htm 
* Raspuns acceptatVoturi: 16 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)