Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Telefon securizat de DoruX
Care este cel mai bun telefon/aplicatie care imi poate securiza suplimentar convorbirile si smsurile? Android sau iPhone?
Tags:
5
puncte
2135
vizualizari
13-02-2014 02:50:14
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
13-02-2014 09:42:41
Data:
Securizare convorbiri:
Nu prea exista asa ceva.
Convorbirile pot fi criptate, la un nivel mediu, direct din retea, de catre compania de telefonie.
Dar din telefon, de la utilizator, nu se poate asta.
Se poate folosi o aplicatie care sa stearga automat lista de apeluri.
Android:
play.google.com/store/apps/details?id=com.softrelay.calllog&hl=en

Securizare mesaje:
Avind in vedere ca sint simple mesaje text, acestea se pot cripta inainte de trimitere.
Android:
play.google.com/store/search?q=encrypt%20sms&c=apps&hl=en

Ambele situatii de mai sus, pentru ambele cazuri, se pot securiza si mai mult folosind servicii Internet.
Adica ceva gen VoIP.
Adica nu efectuezi convorbirile folosind reteaua GSM, ci prim Internet (gen Skype, Viber...). 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-02-2014 16:41:31
Data:
Multumesc pentru raspuns.

Stiu ca retelele mobile asigura criptarea convorbirilor si a smsurilor, iar acesta este un standard obligatoriu si nu optional. Nu imi este teama de hackeri gsm, mai ales in Romania. Si nici de nevasta, prietena sau colegi. Imi este teama de echipamentele speciale care pot anula criptarea gsm, sau pot decripta. Stii la ce ma refer si cine le foloseste.

Stiu si ca exista solutii de criptare voce si sms, sub forma unor aplicatii software. Doar ca cele cu adevarat bune sunt scumpe. Sau mult prea scumpe pentru buzunarul meu. Am vazut unele produse de niste israelieni, care costa 1200$/an, si ai nevoie de cel putin doua pentru ca smsurile si convorbirile au loc intre cel putin doua telefoane.
Nu intentionez sa te contrazic, dar utilizatorul poate sa isi cripteze suplimentar convorbirile.

Nu am incredere in solutiile de criptare care presupun tranzitul unui server (third party), asa cum este VoIP. Despre Skype nu mai spun! De cand a fost cumparat de Microsoft, backdoorurile sunt asigurate catre toate agentiile de securitate interesate. Iar situatia e similara cu mai toate solutiile VoIP.

Ma gandeam sa folosesc aplicatii sau dispozitive care distorsiuneaza vocea, gandindu-ma ca o eventuala reconstituire a vocii (prin metode electronice) ar invalida proba, intrucat s-a intervenit fizic asupra ei. Dar traim in tara in care chiar daca folosesti cuvinte sau limbaj codat in convorbirile telefonice, iscusitii procurori asigura \"traducerea\" dupa cum le vine bine la dosar.

Ma intereseaza o solutie care sa fie eficienta si nu foarte scumpa. 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
13-02-2014 17:35:34
Data:
NU, nu cred ca este obligatoriu.
Standardul GSM ofera optional posibilitatea criptarii convorbirilor.

Nu, nu stiu la cine te referi.

Vad ca merge destul de departe paranoia... sa zicem, in lipsa de alt cuvint acum.

Iti dai seama ca pot exista bakdooruri sau alte chestii direct in telefon.
Solutia ar fi sa criptesi mesajul text pe o hirtie si sa-l scrii in telefon direct criptat.
Asta ar fi cea mai avantajoasa, ieftina, sigura. 
* Raspuns acceptatVoturi: 3 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
15-02-2014 00:11:02
Data:
Draga queensoft,

Nu as dori ca dialogul sa se transforme in polemica. Si asta pentru ca inca astept un raspuns in cunostinta de cauza. Ca atare voi ignora referirile tale la paranoia. Doar de data asta. Te asigur ca am motive temeinice pentru care ma intereseaza acest subiect.

Revenind la subiect: m-ar interesa ceea ce stii, si nu ceea ce crezi. Exprimarea mea a fost fara echivoc: stiu. Nu cred, nu banuiesc. Stiu.

Asadar poate este momentul sa afli ca standardul GSM presupune criptarea obligatorie a comunicatiilor voce. Pana in 2006 (in Europa, US etc) a fost utilizat un standard dublu. Se permitea utilizarea algoritmilor de criptare A5/2 si A5/1, aceasta fiind la alegerea operatorului. Din 2006 insa,  GSMA a interzis utilizarea lui pe telefoanele mobile din cauza compromiterii algoritmului. Poti citi mai multe aici: http://en.wikipedia.org/wiki/A5/2
In acest moment se utilizeaza doar algoritmul A5/1 (http://en.wikipedia.org/wiki/A5/1), iar in unele retele se utilieaza mai noul A5/3, denumit si Kasumi.
GSMA este organizatia internationala formata din reprezentantii operatorilor de telefonie mobila, care stabileste obligativitatea criptarii comunicatiilor voce in retelele GSM. Citeste aici: http://en.wikipedia.org/wiki/GSM_Association
Obligativitatea criptarii comunicatiilor voce este stabilita de standardele 3GPP: http://en.wikipedia.org/wiki/3GPP

Acum ca am lamurit asta, sa trecem mai departe. Desigur, nu astept multumiri ca te-am luminat. Procesul ar fi trebuit sa fie invers, daca te-ai oferit sa raspunzi. Faptul ca ai facut-o fara sa stapanesti deloc subiectul discutiei lasa loc la concluzii care cu siguranta nu ti-ar face placere sa le auzi.

Daca nu cunosti modalitatea in care telefoanele mobile sunt interceptate, te invit sa afli singur de asta data. Google iti poate fi prieten, uneori :)
Iar daca nu cunosti cine anume se ocupa de aceste treburi in Romania, probabil ca nu traiesti aici. Ori lumea ta este destul de izolata de restul... In fine, asta nu are prea mare importanta pentru mine. Sunt problemele tale. Pot sa iti spun doar ca ignoranta nu este o optiune, iar un fenomen pe care nu il intelegi nu inseamna ca el nu exista. E simplu.

Iti multumesc pentru solutia gasita de tine. Ma refer la criptarea pe hartie. Te invit sa te amuzi tu cu ea.
Eu unul chiar caut solutii viabile si daca se poate, ieftine. Daca nu se poate prin criptare, atunci astept sugestii pentru alte modalitati eficiente.

Un ultim sfat, cu riscul de a ma repeta: nu da raspunsuri la subiecte pe care nu le cunosti. Oamenii intreaba aici pentru a afla raspunsuri pertinente, nu pareri. Si nu te considera dator cu un raspuns aici, daca nu se refera la subiect. Iti irosesti timpul. Pana una alta, eu stiu ceva mai mult decat tine despre subiect, pentru ca ma intereseaza de ceva vreme.

Sa auzim de bine. 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
15-02-2014 10:05:07
Data:
Bafta !

PS: acesta nu este un raspuns, este doar o urare :) 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
02-03-2014 01:25:59
Data:
Salut DoruX.

Credem ca ai o perspectiva gresita de abordare a problemei tale. A-ti proteja in orb si la nesfarsit convorbirile si SMS-urile prin criptare, nu este tocmai calea cea mai eficienta. Neajunsurile sunt multiple:
- nu vor fi protejate decat apelurile si/sau SMS-urile schimbate cu un telefon care foloseste aceeasi aplicatie de criptare/decriptare. Cand vei comunica cu toate celelalte telefoane, vei fi neprotejat.
- aplicatiile software  cu adevarat eficiente sunt scumpe si necesita cel putin doua subscriptii anuale, pentru cel putin doua telefoane (al tau si al corespondentului).
- daca aplicatia de criptare pe care o folosesti nu are codul sursa public, sa te astepti sa aiba un backdoor asigurat organelor care au mandat pentru interceotarea comunicatiilor pe care tu le crezi \"criptate\". In acest fel procedeaza mai toti producatorii de aplicatii de criptare, fie ele pentru telefoanele mobile sau pentru computer.
- daca ai posibilitatea, verifica algoritmul de criptare. Daca nu este unul cunoscut, testat si sigur, renunta. Multi algoritmi de criptare sunt usor de spart, mai ales daca sunt din categoria proprietary crypto-algorithms.
-vei atrage rapid atentia celor fata de care iti protejezi comunicatiile, concluzia certa fiind ca ai ceva important de ascuns. In momentul acela devii si mai interesant pentru ei, te vor monitoriza si mai mult.
-poate ca acestia nu vor cunoaste (o vreme cel putin) continutul convorbirilor tale telefonice si ale SMS-urilor criptate, insa un telefon criptat nu va putea sa ascunda urmatoarele date: cu cine anume vorbesti (numar de telefon), cat, cand, cat de des, directia apelului sau SMS-ului, locatia ta si a celui cu care vorbesti \"criptat\" etc.

Alternativa mult mai eficienta la telefoanele criptate este telefonul cu IMEI variabil, care te anunta de fiecare data cand apelurile si SMS-urile sunt supuse interceptarii, astfel incat vei cunoaste intotdeauna momentul exact in care are loc interceptarea, precum si durata ei. In felul acesta poti lua decizii utile si in cunostinta de cauza, fiind intotdeauna cu un pas inainte.
Acest telefon te va anunta si daca asupra lui se exercita actiuni de localizare.
Desigur, ai si posibilitatea de a bloca interceptarea, din setarile functiilor speciale ale telefonului.

Afla mai multe aici: http://anti-interceptare.weebly.com 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)