Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet donatie firma la tert de remus2
Exista restrictii la donatia de imobile facuta de un srl unui tert si unde sunt mentionate?
Tags:
5
puncte
2564
vizualizari
16-02-2010 12:53:32
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
13-04-2010 13:07:38
Data:
Donatia este actul prin care o persoana numita donator, transmite, de regula in mod gratuit si irevocabil, dreptul de proprietate asupra unui bun catre o alta persoana, donatar, care il accepta.
Minorul nu poate face nici chiar cu incuviintare o donatie. Este capabil sa primeasca o donatie oricine este conceput in momentul acesteia , cu conditia de a se naste viu. Donatiile facute unui minor sau unei persoane puse sub interdictie se accepta de oricare dintre parinti sau de tutore, precum si de ceilalti ascendenti, chiar daca parintii sunt in viata si chiar daca nu au calitatea de tutori. Donatiile facute catre stat sau o institutie de stat sunt posibile numai cu autorizatia prealabila data de organul competent, in conditiile legii. Donatia este un contract gratuit, unilateral, deoarece donatarul nu-si asuma obligatii fata de donator, in afara indatoririi generale de a-i purta recunostinta. Totusi, este posibila donatia cu sarcina, denumita astfel deoarece donatorulo efectueaza cu conditia ca donatarul sa indeplineasca anumite obligatii fie in propriul sau interes, de exemplu, sa intrebuinteze suma primita pentru a-si desavarsi studiile, fie in interesul donatorului, de exemplu stipularea unei clauze de intretinere, fie in interesul unui tert.
Donatia are un caracter irevocabil cu exceptia unor cazuri expres prevazute de lege. Astfel, este revocabila donatia intre soti; este revocabila donatia cu sarcina, pentru neindeplinirea conditiilor. Este posibila revocarea donatiei pentru ingratitudine, cand donatarul a atentat la viata donatorului, daca a savarsit impotriva acestuia delicte, cruzimi sau injurii grave ori, fara motive intemeiate, nu i-a acordat intretinerea de care avea nevoie. Este revocabila de drept donatia facuta de persoana care la data incheierii actului nu avea copii sau descendenti, daca, dupa aceasta data, donatorul dobandeste un copil din casatorie sau din afara casatoriei, fie chiar postum, nascut in urma mortii tatalui. Donatia este un act juridic solemn, intrucat valabilitatea ei este conditionata de exprimarea consimtamantului partilor, personal sau prin mandatar numai in forma autentica. Daca obiectul donatiei il constituie un bun imobil, pentru incheierea actului este necesara indeplinirea si a celorlalte conditii prevazute de lege pentru instrainarea de imobile. Daca se doneaza bunuri mobile, este obligatorie intocmirea unui act care sa cuprinda enumerarea si evaluarea acestora. Exista unele varietati de donatii care au anumite particularitati. Astfel sunt: donatii indirecte, in care desi libertatea nu este exprimata intr-un act de donatie ea se poate deduce neindoielnic din continutul unui alt act, de exemplu renuntarea neconditionata la un drept de creanta; deghizate, care se infatiseaza sub forma unor acte cu titlu oneros, de exemplu, sub forma unui contract de vanzre-cumparare; prin persoane interpuse, cand destinatarul bunului donat este in realitate altul decat acela care figureaza in contract. Donatiile deghizate si cele prin persoane interpuse sunt lovite de nulitate ori de cate ori prin ele se urmareste eludarea unei dispozitii legale imperative.
 
* ComentariuVoturi: 17 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-04-2010 13:08:18
Data:
o donatie este practic o vanzare insa fara a se plati un pret...reprezinta din punct de vedere juridic , un transfer de proprietate...ca sa poti face o donatie trebuie sa ai proprietate asupra donatiei...cel care face o donatie trebuie sa stie ca nu mai poate reveni asupra acestui demers decat daca demonstreaza ca a fost nebun...sau obligat...cel care primeste trebuie sa stie ca daca nu vrea sa devina proprietar ar fi mai bine sa refuze donatia...pentru a intocmi un act de donatie trebuie mers la un notar public...neaparat...si actul nu se poate incheia decat daca este semnat atat de cel care primeste donatia cat si de cel care doneaza 
* ComentariuVoturi: 9 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)