Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96841
Intrebari 35994
Raspunsuri 164913
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet filosofie de alinmihai
Ce inseamna sa te cunosti pe tine?
Tags:
5
puncte
2389
vizualizari
23-07-2011 14:07:04
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
23-07-2011 14:07:32
Data:
Cunoaşterea de sine


Singurul proces real prin care omul poate ajunge la desăvārşire nu poate fi decāt acela prin care īşi descoperă propriul univers interior. Oricātă energie ar consuma omul īn cercetarea lumii exterioare, nu va descoperi niciodată acel secret sau elixir care să īl conducă la transformarea īntr-o fiinţă completă, īmpăcată, desăvārşită. Singura metodă viabilă rămāne cercetarea propriului interior, acolo unde se află toate răspunsurile la īntrebările lui, unde se află atāt cauza supremă cāt şi soluţia la problemele pe care le are.

Astfel, pentru cei care doresc īntr-adevăr dezvoltarea spirituală calea este aceeaşi: cercetarea și descoperirea universului lăuntric. Pentru a realiza aceasta, condiţia de bază este sinceritata ta cu tine, sau măcar dorinţa de a fi sincer cu tine. Fără īndeplinirea acestei condiţii, autocunoaşterea este imposibilă, deoarece mecanismele de apărare ale psihicului uman vor păstra īn permanenţă cunoașterea doar la un nivel de suprafaţă, superficial, care nu permite pătrunderea īn profunzimile universului interior.

Odată īndeplinită această condiţie se poate demara procesul de autocunoaştere, care presupune analiza propriilor gānduri, sentimente, trăiri sau evenimente. Această analiză se va face diferit de modul īn care suntem obişnuiți: nu raportăm interiorul nostru la lumea exterioară, ci analizăm complexul evenimentelor și manifestărilor externe īn raport cu interiorul ființei. Păstrăm atenția către stimulii exteriori și analizăm reacția pe care fiecare o produce īn interiorul (sufletul) nostru. Pornind de la stimulii externi şi analiza reacției la aceştia, se va descoperi īn timp propriul mecanism interior și propria metaforă personală, care ne vor dezvălui aspectele ce determină ca viața noastră personală sau socială să fie așa cum este īn prezent.

Odată cunoscute mecanismele şi metafora personală se pot modela schimbări asftel īncāt interiorul personal să modifice viaţa exterioară. De asemenea, pe parcursul autoanalizei personale se vor conştientiza propriile nevoi, adevăratele dorinţe, se va determina gradul de fericire sau nefericire; se vor descoperi conflictele interne ce determină prin existența lor conflicte sau nemulțumiri īn realitatea palpabilă.

Fără acest proces de autocunoaştere nu pot fi determinate conflictele interne, iar fără cunoaşterea lor nu poate interveni īmpăcarea lor şi automat schimbarea vieţii īn mai bine. 
* Raspuns acceptatVoturi: 15 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
23-07-2011 15:43:59
Data:
Bravo Queensoft,rapiditate maxima! Intrebare postata la ora 14:07:04 si
raspunsul a venit fulgerator: 14:07:32 ! Nu are rost sa mai raspund si eu... 
* ComentariuVoturi: 15 Voteaza

Comentariul lui:
23-07-2011 17:49:49
Data:
e reactia pe care o ai in situati neprevazute,a sti de ce esti capabil in situati extreme,asta e ce nu cunoastem la noi, 
* ComentariuVoturi: 15 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)