Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet furung de gabe
La fiica mea in fiecare luna ii apare un furung. Daca cineva stie cum sa trateaza forungul si daca ii posibil sa nu mai apara.
va multumesc.
Tags:
5
puncte
7900
vizualizari
08-12-2011 15:53:27
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
08-12-2011 16:10:38
Data:
este o alifie speciala pentru furung are culoarea neagra cei de la farmacie trebuie sa stie cum se numeste,oricum indicat ar fi o vizita la medicul de familie in prealabil 
* ComentariuVoturi: 6 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
08-12-2011 16:30:27
Data:
Trebuie sa mergeti la medic.Nu este vreun medicament care sa omoare virusul 
* ComentariuVoturi: 8 Voteaza

Comentariul lui:
09-12-2011 10:47:16
Data:
Furunculul reprezinta o infectie de natura stafilococica a foliculului pilo-sebaceu (implica, deci si firul de par si glandele sebacee asociate lui). Infectia trece prin toate fazele specifice unui proces inflamator: creste temperatura locala, zona se inroseste, devine dureroasa, edematiata. Treptat se formeaza o colectie locala lichidiana ce devine purulenta in 4-7 zile.

Majoritatea furunculelor sunt datorate infectiei cu stafilococ. Stafilococul este o bacterie ce se gaseste pe tegumente si care devine patogena in momentul in care intra in organism prin diverse solutii de continuitate de la nivelul pielii (taieturi, zgarieturi, intepaturi). Exista insa si o serie de cauze ce favorizeaza aparitia unei astfel de infectii, cum ar fi igiena defectuoasa, expunerea tegumentului la chimicale dure ce irita profund zonele de contact, iritatii fizice, mecanice. De asemenea, pacientii cu afectiuni cronice precum diabetul zaharat, statusul imun compromis (pacientii imunodeprimati), avitaminoze, malnutritie, alcoolism, sunt mai susceptibili sa dezvolte furuncule. 
* Raspuns acceptatVoturi: 6 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
09-12-2011 10:47:38
Data:
Diagnosticul se pune de obicei dupa realizarea unui examen fizic local, realizat de catre un doctor.
Deoarece se poate ca in unele cazuri sa existe numeroase furuncule avand diverse localizari tegumentare, medicul trebuie sa investigheze amanuntit pacientul in totalitate. De obicei, pentru realizarea unui diagnostic corect trebuie excluse: pustula maligna din antrax, sancrul sifilitic, hidrosadenita. 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza

Comentariul lui:
09-12-2011 10:47:49
Data:
Tratamentul la domiciliu

Specialistii recomanda pacientilor o serie de masuri ce, corect aplicate, pot sa amelioreze simptomatologia locala si pot favoriza procesul de vindecare:
- Aplicarea locala de comprese calde si introducerea furunculului in apa calda. Astfel se va diminua durerea si se favorizeaza acumularea puroiului spre suprafata zonei tumefiate. Dupa ce furunculul dezvolta zona superficiala de puroi, prin contactul repetat cu apa se grabeste fistulizarea. Aceasta se produce in aproximativ 10 zile de la aparitia infectiei. Compresele calde se pot realiza prin introducerea unei bucati de material textil (de preferinta bumbac - datorita proprietatilor absorbante) in apa calda si apoi stoarcerea excesului de apa. Astfel compresa se aplica local, prin tamponare delicata.
- Folosirea pentru igiena locala a unui sapun antibacterian. Acest sfat este util in special dupa ce furunculul a fistulizat si puroiul a fost eliminat. De asemenea, se pot aplica pe zona restanta diverse unguente si creme cu proprietati antibacteriene si apoi un bandaj steril. Zona infectata trebuie spalata de 2-3 ori/zi, dezinfectata corespunzator si acoperita cu comprese calde pana se vindeca.
- Nu se recomanda inteparea furunculului cu un ac sau agresarea lui in orice alt fel. De obicei, astfel de proceduri nu fac decat sa suprainfecteze furunculul, agravand afectiunea. Tratamentul devine mai complicat, iar procesul de vindecare mai anevoios.

Tratamentul medical

Tratamentul medical de specialitate trebuie instalat ori de cate ori se suspicioneaza dezvoltarea unei infectii grave. Pentru obiectivarea acestei situatii trebuie sa se realizeze hemograme si hemoculturi pentru a decela prezenta bacteriei in puroi si in sange. In situatiile cu adevarat grave medicul poate recurge la antibioterapie. Antibioticele se administreaza in functie de rezultatele antibiogramei - un test special realizat folosind lichidul drenat din furuncul (in conditii de asepsie) si care poate stabili spectrul antibioticelor la care germenele este sensibil. Pe baza acestor date se recurge la un anumit antibiotic. Totusi, pana la sosirea rezultatelor antibiogramei, tratamentul initial trebuie sa contina penicilina sau eritromicina.
In cadrul tratamentului general se pot administra, la nevoie, analgetice si antipiretice de intensitate medie (daca acestea au un efect intens si de lunga durata, pot masca o eventuala agravare a starii de fond). 
* ComentariuVoturi: 8 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
12-12-2011 17:40:57
Data:
Si eu am avut o problema asemanatoare imi iesea cate un furuncul si imi amintesc ca doctora era in concediu si am luat antibiotice pana cand a venit si mi-a recomandat tinctura de propolis este foarte buna le usuca si nu mai apar. 
* ComentariuVoturi: 8 Voteaza

Comentariul lui:
21-12-2011 18:54:27
Data:
(gabe)te-am putea ajuta mai bine daca ne-ai da detalii mai concrete.cati ani are fiica ta?cam cat de mare este furungul,cum arata acesta,daca se inroseste,daca doare,etc si daca are influenta asupra starii de sanatate a fiicei tale.ce metode ai incercat pana acum pentru indepartarea sau ameliorarea lui si cum a reactionat?un factor favorabil aparitiei acestuia mai poate fi si detinerea unor animale domestice,in special,pisici.deseori,infectiile duc la aparitia acestor furunguri.daca are o infectie in corp,pana nu va fi indepartata sursa,adica infectia,nu va fi rezolvata problema cu furungurile si pot aparea complicatii pe parcurs.iti pot fi de ajutor daca stiu mai multe detalii,pentru a incerca sa-mi dau seama de natura furungului.daca iti pot fi de ajutor voteaza raspunsul meu:) 
* ComentariuVoturi: 9 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)