Orez fiert in stil chinezesc
orez, apa, sare
Orezul se spala in cateva ape. Se pune intr-o cratita si se pune apa rece peste el, atat cat sa-l acopere cu un cm. Se adauga sare dupa gust. Se pune la fiert la foc mare pana da in clocot, apoi se face focul mic si se acopera cratita. Se lasa la fiert cam 25 min. Se serveste ca garnitura.
Tom Yun Kung(supa de castraveti iute si acra)
Ingrediente: 3 cesti apa; 250 gr creveti; 2 catei usturoi; 5 frunze kaffir; 3 felii galangal; 1/2 cesti sos de peste; 500 g lamai.
Puneti tulpina sa fiarba. Adaugati usturoi, frunze de lamai, galangal, sos de peste si saloti apoi ciuperci. Amestecati 2 min. Adaugati creveta si reincalziti. Cand sunt gata puneti sucul de lamaie si pasta de chilli.
Thai Fried Noodle
Ingrediente: 3 cesti - orez; = ceasca carne de pui; 4 crevete; 2 oua; 1/3 ceasca - fasole din soia; 1 lingura - ridichi; = ceasca - ulei; 1 lingurita - usturoi (pisat); 1 lingurita - ceapa (rasa); 1 lingurita - chilli rosu; 4 linguri - zahar; 4 linguri - sos de peste; 4 linguri - otet.
Caliti ceapa si usturoiul pana devin aurii. Adaugati puiul si prajiti-l inainte de a fi gatit. Puneti in creveta, ridiche alba, boabe de soia. Spargeti ouale si amestecati. Adaugati zahar, sos de peste, otet. Chili rosu si amestecati bine. Puneti in taitei amestecati bine, adaugati ceapa, 1/2 de jumatate de muguri de fasole si amestecati pana se face. Puneti intr-o farfurie cu alune prajite muguri de fasole, morcov varza si lamaie feliata.
Pachetele de primavara
Ingrediente:3 cesti ulei; 1 lingurita usturoi; 250 grame carne de porc; 2 morcovi; 2 bucati de telina; 1 lingurita de Maggi; 2 lingurite zahar; 100 grame muguri de fasole; 1 - 2 foi de palcinta; 2 oua.
Incalziti ulei, usturoi, carne de porc si calitile pana este gata carnea. Adaugati morcovii, telina, smantana, zaharul si piperul. Fierbeti cam un minut la foc puternic. Dupa ce se raceste adaugati mugurii de fasole. Asezati invelisul cu un colt spre dumneavostra si puneti 2 lingurite de compozitie. Rulati o data si de cealalta parte puneti ouale. Rulati inchizandu-l bine. Incalziti uleiul la 350F si prajiti rulourile pana devin aurii. Serviti-le cu sos dulce.
Vinete orientale
4 vinete nijlocii, sare, 1 ceasca ulei, piper, 6 rosii decojite, usturoi tocat, 1 lingura pesmet
Se spala vinetele si se curata de codite. Trei vinete se taie in doua pe lung, si se prajesc in ulei incins. Se intorc repede, ca sa nu absoarba mult ulei. Se curata pe mijloc de seminte. O vanata se coace, se curata, se scurge si se toaca marunt. Se amesteca intr-o farfurie cu miezul de la trei rosii, o lingura de pesmet, sare, piper si usturoi tocat si se ingroasa pe foc cu putin ulei. Cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete, se lipesc doua cate doua, se asaza intr-o forma unsa si se acopera cu felii de rosii decojite. Se introduce forma in cuptorul incins pentru 30 min. Mancarea se serveste rece.
Salata cu paste si peste
Ingrediente(pentru 4 portii): 200 g paste late, sare, piper, 3-4 linguri de ulei, 1 ardei iute, 2 lamai verzi, 100 g conopida, 2 morcovi, 250 g peste afumat, 2 linguri zeama de lamaie. 1 lingura amidon, 100 ml vin alb, scortisoara, 2 linguri de cocos ras
Pastele se fierb in apa cu sare. Se fierb, se trec printr-un jet de apa rece si se amesteca cu o lingura de ulei. Ardeiul iute se curata de samburi si se taie marunt. Lamaile se taie felii si se curata de coaja. Conopida spalata se rupe in buchetele mici. Morcovii curatati se taie rondele. Pestele afumat se taie bucati si se stropeste cu zeama de lamaie. Legumele se calesc in 2-3 linguri de ulei. Se adauga vinul, lamaile si scortisoara, apoi amidonul dizolvat in putina apa. Sosul se sareaza si se pipereaza. Astfel pregatit se serveste cu pestele si pastele amestecat, si se orneaza cu verdeata si cocos.
Salata chinezeasca cu taitei
400 g taitei chinezesti cu ou, 4 morcovi, 2 fire praz, 2 ardei grasi rosii, 2 linguri sos de soia, piper, sare, ulei de masline
Taiteii se fierb in apa cu sare. In timp ce fierb, prazul si ardeii se taie bucatele, iar morcovii rondele. Morcovii si prazul se calesc in 3 linguri de ulei de masline 2-3 minute, dupa care se pune sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 min. Se adauga ardeii. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga pastele si se mai lasa pe foc mic 5 min.
Sau mergi la Mall Vitan, s-a deschis un restaurant chinezesc acolo si au mancare foarte buna! Pofta buna!-:)
|
|