Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet mancare chinezeasca de ron
As dori si eu sa incerc sa fac ceva mancare chinezeasca. Unde pot gasi niste retete mai "detaliate"? Pentru incepatori, asa...


Tags:
5
puncte
11066
vizualizari
01-04-2005 11:39:42
Data intrebarii:
(4.29 - 7 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
03-04-2005 19:15:33
Data:
Orez fiert in stil chinezesc

orez, apa, sare

Orezul se spala in cateva ape. Se pune intr-o cratita si se pune apa rece peste el, atat cat sa-l acopere cu un cm. Se adauga sare dupa gust. Se pune la fiert la foc mare pana da in clocot, apoi se face focul mic si se acopera cratita. Se lasa la fiert cam 25 min. Se serveste ca garnitura.


Tom Yun Kung(supa de castraveti iute si acra)

Ingrediente: 3 cesti apa; 250 gr creveti; 2 catei usturoi; 5 frunze kaffir; 3 felii galangal; 1/2 cesti sos de peste; 500 g lamai.

Puneti tulpina sa fiarba. Adaugati usturoi, frunze de lamai, galangal, sos de peste si saloti apoi ciuperci. Amestecati 2 min. Adaugati creveta si reincalziti. Cand sunt gata puneti sucul de lamaie si pasta de chilli.

Thai Fried Noodle

Ingrediente: 3 cesti - orez; = ceasca carne de pui; 4 crevete; 2 oua; 1/3 ceasca - fasole din soia; 1 lingura - ridichi; = ceasca - ulei; 1 lingurita - usturoi (pisat); 1 lingurita - ceapa (rasa); 1 lingurita - chilli rosu; 4 linguri - zahar; 4 linguri - sos de peste; 4 linguri - otet.

Caliti ceapa si usturoiul pana devin aurii. Adaugati puiul si prajiti-l inainte de a fi gatit. Puneti in creveta, ridiche alba, boabe de soia. Spargeti ouale si amestecati. Adaugati zahar, sos de peste, otet. Chili rosu si amestecati bine. Puneti in taitei amestecati bine, adaugati ceapa, 1/2 de jumatate de muguri de fasole si amestecati pana se face. Puneti intr-o farfurie cu alune prajite muguri de fasole, morcov varza si lamaie feliata.

Pachetele de primavara

Ingrediente:3 cesti ulei; 1 lingurita usturoi; 250 grame carne de porc; 2 morcovi; 2 bucati de telina; 1 lingurita de Maggi; 2 lingurite zahar; 100 grame muguri de fasole; 1 - 2 foi de palcinta; 2 oua.

Incalziti ulei, usturoi, carne de porc si calitile pana este gata carnea. Adaugati morcovii, telina, smantana, zaharul si piperul. Fierbeti cam un minut la foc puternic. Dupa ce se raceste adaugati mugurii de fasole. Asezati invelisul cu un colt spre dumneavostra si puneti 2 lingurite de compozitie. Rulati o data si de cealalta parte puneti ouale. Rulati inchizandu-l bine. Incalziti uleiul la 350F si prajiti rulourile pana devin aurii. Serviti-le cu sos dulce.

Vinete orientale

4 vinete nijlocii, sare, 1 ceasca ulei, piper, 6 rosii decojite, usturoi tocat, 1 lingura pesmet

Se spala vinetele si se curata de codite. Trei vinete se taie in doua pe lung, si se prajesc in ulei incins. Se intorc repede, ca sa nu absoarba mult ulei. Se curata pe mijloc de seminte. O vanata se coace, se curata, se scurge si se toaca marunt. Se amesteca intr-o farfurie cu miezul de la trei rosii, o lingura de pesmet, sare, piper si usturoi tocat si se ingroasa pe foc cu putin ulei. Cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete, se lipesc doua cate doua, se asaza intr-o forma unsa si se acopera cu felii de rosii decojite. Se introduce forma in cuptorul incins pentru 30 min. Mancarea se serveste rece.

Salata cu paste si peste

Ingrediente(pentru 4 portii): 200 g paste late, sare, piper, 3-4 linguri de ulei, 1 ardei iute, 2 lamai verzi, 100 g conopida, 2 morcovi, 250 g peste afumat, 2 linguri zeama de lamaie. 1 lingura amidon, 100 ml vin alb, scortisoara, 2 linguri de cocos ras

Pastele se fierb in apa cu sare. Se fierb, se trec printr-un jet de apa rece si se amesteca cu o lingura de ulei. Ardeiul iute se curata de samburi si se taie marunt. Lamaile se taie felii si se curata de coaja. Conopida spalata se rupe in buchetele mici. Morcovii curatati se taie rondele. Pestele afumat se taie bucati si se stropeste cu zeama de lamaie. Legumele se calesc in 2-3 linguri de ulei. Se adauga vinul, lamaile si scortisoara, apoi amidonul dizolvat in putina apa. Sosul se sareaza si se pipereaza. Astfel pregatit se serveste cu pestele si pastele amestecat, si se orneaza cu verdeata si cocos.

Salata chinezeasca cu taitei

400 g taitei chinezesti cu ou, 4 morcovi, 2 fire praz, 2 ardei grasi rosii, 2 linguri sos de soia, piper, sare, ulei de masline

Taiteii se fierb in apa cu sare. In timp ce fierb, prazul si ardeii se taie bucatele, iar morcovii rondele. Morcovii si prazul se calesc in 3 linguri de ulei de masline 2-3 minute, dupa care se pune sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 min. Se adauga ardeii. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga pastele si se mai lasa pe foc mic 5 min.


Sau mergi la Mall Vitan, s-a deschis un restaurant chinezesc acolo si au mancare foarte buna!
Pofta buna!-:) 
* Raspuns acceptatVoturi: 36 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
ron
04-04-2005 10:41:18
Data:
Cea mai accesibila mi se pare "Salata cu paste si peste", restul cam au ingrediente ciudate, gen: taitei chinezesti, kaffir, galangal. Tu pe care le-ai incercat? Oricum, mersi de efort, puncte acordate ;) 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
04-04-2005 19:48:55
Data:
Daca mergi in Carrefour o sa gasesti ingredientele alea ciudate, iar daca vrei sa gatesti ceva rapid in stil chinezesc poti face piept de pui cu susan. E ca si cum ai face snitele insa in loc de ou cu faina sau pesmet folosesti susan! Sper ca si asta ti-a fost de folos!-:) 
* ComentariuVoturi: 1672 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-04-2005 13:37:58
Data:
gasesti orice pe net....incepand de la sosete pana la retete cu mancare chinezeasca :) 
* ComentariuVoturi: 57 Voteaza

Comentariul lui:
ron
13-04-2005 13:53:04
Data:
Am gasit, dar ce am gasit erau f. complicate, aici am aflat mai in detaliu si primesc si ajutor de la o persoana care stie despre ce e vorba ;).
 
* Comentariul autorului


Link sponsorizat

Comentariul lui:
19-04-2005 23:59:48
Data:
ashadar......hai sa vorbim putin despre chinezarii..cele adevarate bineinteles....ma indoiesc ca vei putea executa macar doua din sumedenia de retete ...si  primul impediment ar fi faptul ca se lucreaza cu o serie de  elemente ,ingrediente mai precis pe care nu le vei gasi cu usurinta si pe care nici nu le vei cauta cu indarjire,al doilea impediment este modul de lucru cu totul special cum ar fi taiatul foarte subtire..tocatul din cutit calitul la foc iute in vase speciale etc...dar ....daca vrei intr-adevar sa incerci voi incerca sa te ajut si eu cu ceva cat pot eu de simplu...sau cat ai putea tu de simplu...sau cat de adaptat la bucataria ta...ashadar...legume cu pui si vita ..morcov,telina,ardei gras rosu si galben,ceapa,muguri de bambus nu ii mai cauta ca merge si fara ei,,,piept de pui dezosat si muschi de vita....toate acestea in cantitati egale se taie f subtire si lung totodata ceva mai lung ca un bat de chibrituri..se pun toate deodata in intr-o tigaie adanca se presara sare poate gasesti si ceva ulei de susan daca nu merge si uleiul de masline si se da la foc iute foarte iute se amesteca fluent si cand pieptul de pui suvitele acelea se albesc se aduga sos de soia apoi mai amestecam putin....si adaugam curry apoi gustam un firicel de morcov...el ar trebui sa fie nici tare nici moale adica sa nu rontaie dar sa fie flexibil inmuiat daca este asa aduga cateva felii de rosie subtiri taiate si da la o parte de pe foc este gata ...nu iti face probleme...carnea daaca a fost subtire taiata este gata patrunsa inaintea morcovului si a  telinei...se poate servi cu orez..  2))) asa zisul pui shanghai ...se taie suvite de piept de pui dezosat de dimensiunea unei tigari ...oricum incercam sa evidentiez mai mult grosimea ...lungimea poate fi variabila.. se stropesc cu putin sos de soia si se presara boia iute ...separat se  face un sos din apa oua faina ketchup boia iute mustar sare piper bobite de susan.care se amesteca cu telul adaugand acea faina de care vorbeam mai sus pana se ingroasa de consistenta smantanei...acele suvite de piept...se iau acum se trec prin faina si se arunca in castronul cu sos se scufunda in acest sos sa se incarce bine cu el..si apoi se ia una cate una si se pun in baie de ulei incins usor....(trebuie sa te misti repede sa le pui pe toate caci altfel...cand prima suvita va fi gata tu o vei pune pe ultima in tigaie care va fi cruda , astfel incat cand ultima va fi facuta prima va fi arsa...intelegi tu)...dupa ce le-ai pus pe toate marewsti focul si amesteci cu tupeu printre ele cu un betisor sa le desprinzi una de alta ...cand sunt rumenite sunt gata se servesc cu sos madera sau cu un sos tomat iute...si un desert si gata ...orez cu lapte..se pune la fiert orezul in apa ...il tii sa fiarba 10 min apoi il arunci in strcuratoare si il treci in jet de apa rece il scurgi bine si il pui la fiert in lapte impreuna cu zaharul si miez de nuca....mult miez de nuca asemeni macinicilor il mai fierbi 10 min si acolo cantitati?? ce cantitati??? toate cantitatile depind de firma producatoare un orez nu fierbe ca altul si nu se umfla ca altul...etc...deci totul e la ochi si la antrenamentul tau pe care ma si bazez...la acest orez cu lapte la sfarsit trebuie sa fie foarte lichid...in rest...sper sa mai vorbim...si sper sa se inteleaga ca bucatariile diferitelor tari sunt pentru bacatrii deiferitelor tari si  sa se mai inteleaga ca bucataria nu este ptr femei...este o meserie periculoasa vezi cutite lichide fierte ulei incins...sange mizerie caldura cuptoare incinse ...etc...asa ca bafta tie la chinezarii si sper sa devii un bucataR rafinat... 
* ComentariuVoturi: 70 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)