Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet oreionul de condrutraluca
ce simptome are oreionul(parotidita epidemica)?
Tags:
5
puncte
1658
vizualizari
13-05-2012 10:22:29
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
13-05-2012 10:23:31
Data:
Simptome si evolutie

Incubatia dureaza intre 17 si 21 zile. Ea este urmata de o febra moderata si de dureri de urechi timp de una-doua zile. Bolnavul este contagios cu o saptamana inaintea aparitiei simptomelor si aproximativ 8 zile dupa aparitia lor.
Inflamatia glandelor parotide apare mai intai pe o parte, apoi in ambele parti si se manifesta printr-o tumefactie care acopera santurile din spatele maxilarului. Ea provoaca o durere la masticatie si atunci cand se apasa parotidele. Uneori se asociaza o angina si o atingere a ganglionilor invecinati. Durerile de cap sunt frecvente. Evolutia este de cele mai multe ori benigna, iar boala regreseaza de la sine in vreo zece zile.

Complicatii

Oreionul ia in unele cazuri o forma neuromeningeana (meningita, encefalita, atingere a nervului auditiv), o pancreatita (inflamatie a pancreasului) si o orhita (inflamatie a testiculelor) sunt, de asemenea, posibile si susceptibile sa apara fara inflamatia parotidelor. 
* ComentariuVoturi: 13 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-05-2012 18:14:28
Data:
Virusul care produce oreionul patrunde in corp prin nas sau gat. Simptomele apar atunci cand virusul se multiplica si se raspandeste in creier si invelisurile lui, glande salivare (de obicei glandele parotide), pancreas, testicule ovare si alte zone ale corpului si cuprind:
- cresterea in volum, dureroasa, a uneia sau ambelor glande parotide; unul sau ambii obraji pot fi umflati, aproximativ 30-40% din cei infectati prezinta acest simptom care e considerat de catre multi un semn caracteristic pentru boala desi el poate aparea si in alte afectiuni
- febra cuprinsa intre 38-40 grade C
- cefalee (dureri de cap), durere la nivelul urechii, senzatie de gat uscat si durere la inghitire sau deschiderea gurii
- durere resimtita atunci cand se consuma mancaruri sau bauturi acre cum ar fi sucuri sau citrice
- oboseala cu dureri musculare sau articulare
- lipsa poftei de mancare si varsaturi.

Aproximativ o treime din cei infectati nu au nici unul din aceste simptome, mai ales copiii sub 2 ani. Persoanele infectate pot raspandi virusul aproximativ 7-9 zile dupa ce simptomele apar. Perioada de incubatie (perioada dintre momentul infectarii si momentul aparitiei simptomelor) este de obicei de 16-18 zile desi poate fi si peste 25 de zile. In timpul evolutiei bolii pot apare complicatii ale caror simptome sunt redoarea cefei (rigiditatea cefei) sau cefalee severa (indica meningita), testicule crescute in volum, sensibile si dureroase (indica orhita – afectarea testicului), dureri abdominale difuze ce pot indica o pancreatita sau inflamatie a ovarului.

Oreionul este frecvent diagnosticat prin istoricul de expunere la boala si simptome cum sunt glandele parotide umflate si sensibile. Daca este nevoie se poate efectua un test din sange care poate confirma diagnosticul. Acest test masoara nivelul de anticorpi pe care corpul i-a produs impotriva virusului care produce boala. Acesta poate fi identificat prin cultura virala dintr-o proba de urina, saliva sau lichid cefalorahidian obtinut prin punctie lombara. 
* Raspuns acceptatVoturi: 34 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)