Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96840
Intrebari 35993
Raspunsuri 164903
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet sanatate de anasoltan
Care pot fi cauzele aparitie cirozei?
Tags:
50
puncte
2176
vizualizari
07-01-2010 18:41:57
Data intrebarii:
(5.00 - 1 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
07-01-2010 18:43:48
Data:
75% apare din cauza bauturii excesive, iar 25% din diverse motive 
* Comentariul autorului


Link sponsorizat

Comentariul lui:
07-01-2010 21:02:52
Data:
Exista multe cauze de aparitie a cirozei hepatice, dar cea mai frecventa este alcoolismul cronic.

Boala hepatica alcoolica - Pentru multi oameni, ciroza hepatica este sinonima cu alcoolismul cronic, dar de fapt, acesta este doar una din posibilele cauze. Ciroza alcoolica apare dupa mai mult de 10 ani de consum de bauturi alcoolice. Cantitatea de alcool care poate afecta ficatul, variaza de la persoana la persoana. La femei, e nevoie de un consum de cel putin 2-3 bauturi pe zi, in timp ce la barbati cel putin 3-4 pe zi. Se pare ca alcoolul afecteaza ficatul prin blocarea metabolismelor proteic, lipidic si glucidic.

Hepatita cronica C - Alaturi de alcoolismul cronic, hepatita cronica C reprezinta cauza majora a bolilor hepatice cronice si cirozelor hepatice. Infectia cu acest virus determina inflamatie in tesultul hepatic si un grad variabil de distructie care in timp (mai multe decade), poate duce la ciroza.

Hepatita cronica B si D - Hepatita cronica B, la fel ca si hepatita cronica C, determina inflamatie si un grad de distructie care poate duce in timp la ciroza. Hepatita cronica D este o infectie virala care nu poate aparea decat la pacientii deja infectati cu virus B.

Hepatitele autoimune - Aceste boli sunt cauzate de sistemul imun care ataca ficatul, determinand inflamatie, distructii si eventual ciroza.

Bolile ereditare - Printre acestea se numara deficienta de alfa 1-antitripsina, hemocromatoza, galactozemia, boala Wilson, boli cu productie de glicogen. Acestea interfera cu functia hepatica de a produce, procesa si depozita enzimele, proteinele, metalele sau alte substante de care organismul uman are nevoie pentru a functiona normal.

Steatohepatita nonalcoolica - In acest caz, lipidele sunt depozitate in ficat, putand rezulta noduli si in consecinta, ciroza hepatica. Aceasta boala, se pare ca este asociata cu diabetul zaharat, malnutritia proteica, obezitatea, bolile coronariene si tratamentele cu corticosteroizi.

Blocarea cailor biliare - In cazul in care, caile biliare, care transporta bila din ficat in duoden, sunt blocate, bila reflueaza in ficat distrugand tesutul hepatic. La copii, cauza cea mai frecventa a blocajului cailor biliare este atrezia biliara, o boala in care caile biliare sunt absente congenital sau sunt distruse. La adulti, cauza cea mai frecventa este ciroza biliara primara, o boala in care caile biliare sunt inflamate, blocate si cicatrizate. Ciroza biliara secundara poate aparea dupa ce caile biliare au fost lezate sau rezecate neintentionat in cursul unei interventii chirurgicale biliare.

Medicamente, toxine si infectii - Reactii severe la medicamentatele prescrise, expunerea indelungata la toxine ambientale, schistosomiaza si repetate stopuri cardice cu congestie hepatica (aflux excesiv de sange), toate acestea pot duce la ciroza. 
* Raspuns acceptatVoturi: 39 Voteaza

Comentariul lui:
13-01-2010 17:56:51
Data:
Cauzele aparitiei cirozei hepatice pot fi: hepatitele cronice, alcoolismul, bolile ereditare, blocarea cailor biliare, infectii, medicamente administrate abuziv. 
* ComentariuVoturi: 20 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)